Szórakozás

Meghan Markle apja egyre kínosabb helyzetbe hozza a hercegnét

Rengeteg olyan ember él a világon, akinek nem szívesen lennénk a helyében, az egyik ilyen pedig egyértelműen Meghan Markle, aki bár lehet, hogy boldog, hisz hozzáment Harry herceghez és látszólag hatalmas szerelemben élnek, de mióta hercegné lett, naponta kapja az arcába a szart. Méghozzá többek közt onnan, ahonnan az ember nem feltétlenül számít erre – a családjától.

Meghan hercegné apja már az esküvőt megelőzően is elképesztően kínosan viselkedett – egyrészt pénzt fogadott el pár paparazzótól, hogy lefotózhassák őt, majd ezért, illetve állítólag azért is, mert szívrohama volt, inkább el se ment a királyi esküvőre, így lányát nem ő, hanem Harry herceg apja, Károly herceg vezette az oltárhoz. A helyzetet Thomas Markle fokozta azzal, hogy még meg is magyarázta, hogy azért fogadta el a pénzt a lesifotósoktól, hogy ezzel is segítse anyagilag az imidzsváltását, így, hogy lánya beházasodik a brit királyi családba. Thomas Markle ámokfutása azonban ezzel nem ért véget, továbbra is egészen elképesztően kínos helyzetbe hozza lányát, mintha az nem egy brit hercegné, hanem egy huszadrangú csatorna valóságshow sztárja lenne. Markle a Sunnak nyilatkozott most arról, hogy szerinte lánya nem érzi jól magát és retteg abban a helyzetben, amibe került.

A lányom szerintem most retteg. Látom a szemében, látom az arcán, a mosolyán. Évekig láttam a mosolyát, ismerem, hogy milyen. Nem tetszik az, amilyennek most látom. Ez még csak nem is egy színpadi mosoly. Látszik rajta a kín

– mondta Meghan hercegné apja, aki elmondása szerint aggódik lányáért, szerinte ugyanis nagy rajta a nyomás, és úgy gondolja, túl nagy az ára annak, hogy beházasodott a királyi családba. Arról is panaszkodott egy sort, hogy nem tud beszélni lányával, illetve hogy az a telefonszám is megszűnt, amin régen tudta vele tartani a kapcsolatot. Thomas Markle állítása szerint egyébként ez volt az utolsó interjú amit ebben a témában adott, aminek lánya valószínűleg nagyon örül. Így már legalább apjával nem, csak a világ másik felével kell foglalkoznia, akik pedig azzal cseszegetik most, hogy vajon tényleg brit akcentussal beszél-e az egyébként amerikai színésznő.

A lapok és a netezők az alábbi videóra alapozzák, hogy Meghan Markle elfelejtett amerikaiul, amióta hercegné lett

Valóban kevésbé amerikai a hangzás, de a brit akcentustól ez azért messze van, inkább lehet kifinomultabbnak nevezni a színésznőből hercegnévé lett Meghan akcentusát, amit bár senki nem erősített meg, de gyaníthatóan annak is köszönhet, hogy egy csapat dolgozik rajta, mióta beházasodott a királyi családba.

Meghan Markle ezért szegheti meg a szabályokat
Már az esküvő előtt, de azóta is folyamatosan szembemegy a protokollal, pedig egy egész csapat dolgozik mögötte.

De természetesen nem csak egy beszédtanár meg pár protokoll-tanácsadó miatt van az, hogy Meghan hercegné már nem a kaliforniai akcentussal beszél. A Guardiannak nyilatkozó dialektus-szakértő John Fleming szerint természetes, hogy valaki, egy másik országba költözik, olyan emberek közé, ahol máshogy beszélik az adott nyelvet, mint amit ő megszokott, egy idő után ő is máshogy kezdi el kiejteni a szavakat. Ez valamennyire tudatalatti, de nyilvánvalóan van benne némi megfelelési kényszer is, hisz ő is teljes értékű tagja akar lenni a családnak, ahol mindenki brit, így brit akcentussal beszél.

Sokak szerint viszont mégis inkább kínos és röhejes, hogy Meghan hercegné elfelejtett amerikaiul, pont mint ahogy Madonna is pillanatok alatt felvette exférje, Guy Ritchie akcentusát, amikor Londonba költözött hozzá. De hasonlóan közröhej tárgya volt Lindsay Lohan is, aki egy törökországi nyaralása után döntött úgy, hogy mostantól inkább némi dél-európai beütésű, ír akcentussal beszéli tovább az angol nyelvet.

És természetesen azt se felejtsük el, hogy Meghan Markle korábban színésznőként kereste a pénzt, vagyis valószínűleg fogékonyabb is arra, hogy önkéntelenül megtanuljon egy másik akcentust, pláne ha a nap 24 órájában olyanokkal van körülvéve, mint Katalin hercegné, vagy az angol királynő.

via GIPHY

Kiemelt kép: Karwai Tang/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik