Szórakozás

Natalie Portman születéskori nevétől dobsz egy hátast

Manapság ahhoz, hogy valaki igazán sikeres sztár legyen, koránt sem elég az, hogy tehetséges valamiben, egyedi művésznév nélkül ugyanis szinte esélye sincs érvényesülni az exhibicionistákkal teli 21. században. Legtöbbjük dalait szinte napi rendszerességgel hallgatjuk, filmjeik pedig újra és újra megnézzük, de vajon ismerjük-e azoknak a sztároknak az eredeti nevét, akikért rajongunk? Ezt próbálhatják most ki legújabb kvízünkben.

Kvíz: Hány éve ismertük meg ezeket a celebeket?
Ördög Nóra például a Top of the tops című műsort vezette korábban. De vajon hány éve? 10-12-14?

Itt van például egyből a világ egyik legnagyobb zenei ikonja, anyakönyvezett nevén Cherilyn Sarkisian. Vajon be tudjuk-e azonosítani, hogy ki is ő valójában? Ha nem az sem baj, hiszen minden valószínűséggel csak legnagyobb rajongói tudják, hogy Cher – mert igen, róla van szó – 1946-ban ezen a néven látta meg a napvilágot. Madonna esetében viszont már könnyebb dolgunk van, hiszen a Vogue ikonikus előadója vezetéknevét elhagyva, szimplán csak keresztnevét használja művésznévként. Teljes neve amúgy Madonna Louise Ciccone.

Legújabb kvízünkben tizenöt világsztárt szedtünk össze, a hozzájuk tartozó tizenöt anyakönyvezett nevükkel. Vajon hánynak találjuk el az igazi nevét? Kommentben jöhetnek a pontszámok.

 

(Kiemelt kép: Cindy Ord/Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik