Szórakozás

Rubint Réka 40: a 78-as trolitól a saját márkáig

Ha valaki szeretné tudni, hogy ki az a Rubint Réka, mit tett az elmúlt években és mégis miért lett ő híres, akkor ne a Wikipedián keresse az információt, mert a piszkosul rövidre sikerült bejegyzés alapján arra jutunk, hogy Rubint egy unalmas senki, pedig Magyarországon mindenki tudja, hogy ez közel sem így van. Bár ismertségét alapvetően férjének köszönheti, mellette az utóbbi években már felépítette saját brandjét is, így Rubint Réka már nem csak Schobert Norbert felesége. De miért fontos most mindez? Mert június 28-án Rubint 40 éves lett, ami annyira szép kerek szám, hogy ennek örömére össze is gyűjtöttünk 40 érdekességet az ország egyik leghíresebb fitneszedzőjéről.

1. Rubint Réka Kazincbarcikán született 1978. június 28-án.

2. 2017-ben a Forbes őt választotta a 10. legbefolyásosabb magyar nőnek a médiában.

3. Gyógypedagógiai főiskolára járt, de Wikipedia-oldala szerint el akarja még végezni valamikor az ELTE pszichológiai szakát.

4. Egyszerű vidéki lánynak nevezi magát, aki komoly nevelést kapott.

5. Apja TSZ-elnök volt:

Nem volt nyári szünet, nem volt téli szünet. Egy mezőgazdasági családban nőttem fel, az édesapám TSZ-elnök volt, és nekünk mindig abból volt plusz kis jövedelmünk, hogy földeket műveltünk. Minden olyat, amitől most tiltjuk az embereket, krumpli, cukorrépa, azt kapáltuk. Utáltam minden hétvégét, minden szünetet, mert állandóan melóztunk.

6. Két évig a 75-ös és 78-as trolival közlekedett, amiről motivációs előadásain előszeretettel mesél.

7. Szintén motivációs előadásaiból derült ki, hogy élete fontos pillanatának tarja azt, amikor vett egy „kispolskit” 180 ezer forintért.

8. Húszévesen találkozott először Schobert Norberttel, de csak két évvel később kezdtek randizni.

9. Egy edzésen látta meg először jelenlegi férjét.

10. Majdnem megbuktatták testnevelésből, elmondása szerint a tornatanára genetikai selejtnek nevezte.

11. Ennek ellenére – vagy pont ezért – mégis edző lett belőle, Béres Alexandra termében is dolgozott.

12. Béres terméből állítólag azért rúgták ki, mert hozzáment Schoberthez, ami a jelek szerint nem volt összeegyeztethető a munkahelyével.

13. A Blikkből tudta meg, hogy Schobert eljegyezte őt.

14. Egyébként Mexikóban kérte meg a kezét, amire bár Rubint igent mondott, nem vette komolyan.

15. 2002 szeptemberében házasodtak össze.

16. Két évvel házasságuk után, 2004-ben így néztek ki:

Réka Schobert (@rekarubint) által megosztott bejegyzés, Okt 10., 2017, időpont: 2:35 (PDT időzóna szerint)


17. Egyszer összeesett a fáradtságtól és koponyaalapi törést szenvedett. Emiatt három évig nem érzett szagokat.

18. Három gyereke született – 2003-ban Lara, 2005-ben Norbert, 2011-ben Zalán.

19. Terhességei alatt is edzett, és utána sem pihent sokat – legalábbis egy évekkel ezelőtti cikk szerint harmadik gyereke születése után tizennyolc nappal már vissza is ment dolgozni, ami az ő esetében azt jelentette, hogy edzést vezetett.

20. Harmadik gyereke születése előtt azt nyilatkozta a Story magazinnak, hogy légzésterapeutája szerint fia az aurája alapján tanítómester lesz, és már a terhesség alatt úgy érezték férjével együtt, hogy harmadik gyerekük olyan, mintha a mentoruk lenne.

21. Állítólag nem csak legkisebb fiának, hanem lányának, Larának is vannak hasonló képességei. Rubint Réka évekkel ezelőtt a Hot!-nak beszélt arról, hogy lánya látja a szellemeket és egyéves kora óta beszélget is velük.

Réka Schobert (@rekarubint) által megosztott bejegyzés, Jún 24., 2018, időpont: 11:00 (PDT időzóna szerint)

22. Férje, Schobert Norbert 2014 elején bejelentette, hogy kivonul a bulvárból, ahol azért azóta is rendszeresen szerepel.

23. A bulvármentes élet annyira nem jött össze, hogy a TV2 2017-ben élőben közvetítette legkisebb fiuk, Zalán első napját az iskolában.

24. Rubint Réka légzésterapeutája nemcsak gyereke képességeire, de arra is ráébresztette őt, hogy férje életét éli, nem pedig sajátját. Motivációs előadásai egyikén beszélt arról, hogy Schobert Norbert azt szerette volna, ha ő otthon marad és nem dolgozik.

25. Szintén egyik motivációs előadásán mondta el többször is, hogy karrierjét és életét annak köszönheti, hogy „jókor volt, jó időben”.

Tudjátok, hogy jókor, jó időben lenni mit jelent? Azt jelenti, hogy elhatározom, megcsinálom, belefektetek minden erőt és energiát, hogy aztán fel tudjam mutatni magamnak. Szóval én nem voltam jókor, jó időben. Egyetlen egy szempontból jókor, jó időben és nagyon jó családba születtem. Tudjátok, hogy miért? Mert a munka iránti tiszteletet az emberek iránti alázatot, a mérhetetlen erőt, amit a szüleimtől megtanultam, azt ott szívtam magamba. Nem az anyatejjel, mert egy napig sem szoptam, de mégis felnőttem. Tápszerrel! És éppen ezért nagyon fontos a szülői minta.

26. Egy két évvel későbbi előadásán már arról beszélt, hogy

jókor volt jó helyen,

amivel arra az időszakra utalt, amikor férjével először találkozott.

Nagyon kevés pillanat van az ember életében, amikor jókor van jó időben, jó helyen. Én egyszer voltam. Norbinak volt egy DVD-forgatása, és én pont abban a fitneszteremben tartottam órát, ahova Norbi jött castingolni.

27. Rubint Réka 35 éves korában fürdött először a Balatonban.

28. 2006-ban levetkőzött a Playboynak, három évvel később pedig azt mondta, gondolkodás nélkül megtenné újra.

Fotó: Playboy

29. 2009-ben mellhártya- és tüdőgyulladása volt, egyik tüdeje összeugrott, mellhártyája pedig leszakadt, emiatt megműtötték.

30. Évekig nem állt szóba Bangó Margittal, akivel az egyik celebes főzőműsorban botrányosan összevesztek, családját pedig pereputtynak nevezte. Öt évvel az adás után újra együtt szerepeltek a műsorban, amikor könnyek közt kért bocsánatot.


31. Szülei 16 évvel ezelőtt elváltak, tavaly viszont Réka segítségével találtak vissza egymáshoz.

32. Az egyik leghíresebb videó Rubintról a Sziget fesztiválon készült, ahova Schobert Norberttel együtt ment ki 2007-ben, és arról beszéltek, hogy nem szeretnék, ha koszos körmű punkok ujjaznák meg lányukat.

Nem szeretném, ha a kislányom itt vesztené el a szüzességét, piercinggel jönne haza, és mondjuk az előbb látott fiatalembertől várandós lenne. (…) A Larát agyonütném, ha ide kijönne

– mondta férje, aki aztán egy bulizó koszos körmét látva azt kérdezte a riportertől, hogy mit szólna hozzá, ha a lányát egy ilyen ujjazná. Schobert arról is beszélt, fél attól, hogy a lánya a Szigeten drogot kap, majd önkívületi állapotban befogadja egy férfi spermáját.

33. Nyolc évvel később Schoberték annak ellenére, hogy Rubint kijelentette, hogy nem tervezi, hogy többet kimegy a fesztiválra, újra kimentek a Szigetre, de már kevésbé csodálkoztak az ott látottakon.

34. Schobert Norbert évekkel ezelőtt a lapok szerint még arról győzködte feleségét, hogy vállaljanak egy negyedik gyereket is, ám Rubint nem akarta, már csak azért sem, mert elmondása szerint lánya azt mondta ennek kapcsán, hogy ha még egy gyereket szül, elköltözik otthonról.

35. Az 1978-as születésű Rubint Réka egyidős Amal Clooney-val, Katie Holmes-szal, Demcsák Zsuzsával, Hámori Gabriellával, Kovács Patríciával és Horváth Évával.

36. Rubint Rékát 2017-ben láthattuk a Viasat3 Feleségek Luxuskivitelben című megrendezett realityjében, amiből aztán gyorsan ki is szállt.

37. Az elmúlt egy-két évben egyébként már nemcsak Schobert és Rubint, de lányuk, Schobert Lara is híres lett a tinilányok kedvenc videomegosztó-oldalán, a Musicallyn, ahol közel 300 ezren követik.

38. Nem csak lányukkal, két kisebb fiukkal is rendszeresen szerepelnek tévéműsorokban. Unokahúga, Rubint Rella egy tévés műsorban találkozott mostani szerelmével.

39. Így nézett ki Rubint Réka évekkel ezelőtt régi igazolványképen:

Réka Schobert (@rekarubint) által megosztott bejegyzés, Ápr 25., 2018, időpont: 9:30 (PDT időzóna szerint)


40. És így néz ki most, negyvenévesen:

Réka Schobert (@rekarubint) által megosztott bejegyzés, Jún 13., 2018, időpont: 3:32 (PDT időzóna szerint)


Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik