Szórakozás

Öt dolog, amit megtudhatunk Rubint Réka motivációs előadásából

Hálás a sorsnak azért, amit elért, és az elért sikerek ellenére sem felejtette, hogy honnan jött.

– így vezették fel Rubint Rékát a vasárnapi YEL Önismereti Konferencián, majd pontosan nyolcan állva tapsolva várták, hogy Schobert Norbert felesége motiválja őket. Rubint beszélt a célok fontosságáról, a véletlenekről, elszántságról, de főleg magáról, hogy építette föl a karrierjét. A közönség itta a szavait, szinte lehetett érezni, hogy minden pillanatban eggyel többen szállnak futógépre, hajítják el a csokit és a glutént jó messzire.

Egy óra alatt elég sok mindent megtudhattunk Rubintról, látszott, hogy a konferencia részvevői nem is a motivációs közhelyekre kíváncsiak, hanem az edző személyes történeteire.

Tudta-e Rubint Rékáról következik öt pontban. 

Fotó: Berecz Valter

1. Rubint Réka egy egyszerű vidéki lány

Rubint Réka többször visszatért az előadásában a neveltetésre, hogy mentornak nevezi a szülőket, és ő hogy nőtt fel. Jászberényben született, elmondása szerint egy szép nagy házban, tele állatokkal. Kedvükre válogattak a tyúkok közül, ha a család megkívánta a paprikás csirkét.

Én egy egyszerű vidéki lány vagyok, aki egy nagyon komoly neveltetést kapott.

– kezdte, majd szépen körbeírta, milyen is egy kisvárosban felnőni, hogyan ismer mindenki mindenkit, hogyan élnek egy nagy közösségben a Marika nénik, Piroska nénik és Józsi bácsik. 

Nem volt nyári szünet, nem volt téli szünet. Egy mezőgazdasági családban nőttem fel, az édesapám TSz-elnök volt, és nekünk mindig mindig abból volt plusz kis jövedelmünk, hogy földeket műveltünk. Minden olyat, amitől most tiltjuk az embereket; krumpli, cukorrépa. Azt kapáltuk. Utáltam minden hétvégét, minden szünetet, […] mert állandóan melóztunk.

Fotó: Berecz Valter

2. Rubint Réka egy 180 ezres kispolskival kezdte

Úgy ültem benne, mint a legújabb Ferrariba. Két évig a 75-ös, 78-as trolival közlekedtem. Nem volt kényelmetlen, csak nem volt elég gyors.

– magyarázta. Annak idején túl sokat ingázott a főiskola és az edzőterem között, kellett a kocsi, úgyhogy spórolt.

A troli tehet mindenről, mert egy használtautó-kereskedés mellett hajtott el minden áldott nap. Rubint félrerakott 150 ezer forintot, és besétált a kispolskiért. Ekkor jött a baj, kiderült, hogy a kocsihoz még hiányzik 30 ezer forint. De az is összejött, megszerezte a Fiatot.

Rubint Réka ezt azért mesélte el, hogy a közönség megértse, milyen fontosak a célok. Neki a kispolski volt, de mint mondta, kinézhette volna a Porsche Carrera 915-öt is, csak egy ideig még várhatott volna az autóra.

Ha nem állsz készen azzal a belső erővel, azzal a fanatizmussal, amivel azt meg akarod venni, akkor elfogy az erőd.

– hozzátette, hogy apró, pici célokat tessék kitűzni, és jön a siker. Majd gyorsan a sportra terelte a szót, hogy nem baj, ha egy perc után kifulladsz, csak nyomjad!

Fotó: Berecz Valter

3. Rubint Réka jókor volt jó helyen, illetve ott, ahol Schobert Norbert castingolt

Csak 20 éves volt, amikor először találkozott Schoberttel egy edzőteremben. Rubintnak úgy jutott eszébe a sztori, hogy a véletlenekről beszélt, hogy az ember mikor van jókor jó helyen. Szerinte nagyon kevésszer jön össze ekkora szerencse, vele is csak egyetlen egyszer fordult elő, amikor a férjével megismerkedett.

Nagyon kevés pillanat van az ember életében, amikor jókor van jó időben, jó helyen. Én egyszer voltam. Norbinak volt egy DVD-forgatása, és én pont abban a fitneszteremben tartottam órát, ahova Norbi jött castingolni. Tele volt a terem jobbnál jobb csajokkal, én akkor ilyen kinyúlt Budmil melegítőben nyomtam az aerobik óráimat. Amikor a gyerekeim megnézik ezt a képet, és ránéznek a férjemre, azt mondják, hogy ‘úristen, apa! Te hogy tudtál anyába beleszeretni?’

Hát így történt a nagy találkozás, amit a közönség tényleg teljes csöndben hallgatott. Rubint Réka kezdő oktató volt, de benézett a castingra, sőt, be is állt egy kicsit. Schobertnek tetszett, de nem azért, mert olyan szuper tehetségesen kick-bokszolt.

Az ütemet tiszteled, az jó pont, de annyira béna vagy, hogy neked ezen a DVD-n szerepelni kell. Veled fog azonosulni az az ember a tévé előtt, aki totál kezdő.

Szóval Schobert kiszúrta, de Rubint nem élt a lehetőséggel, nem járt a próbákra a sok órája miatt. Meggyőződése, hogy nagyszerű döntést hozott, ugyanis nem lett volna Schobert Norbert felesége, ha szépen végigcsinálja a tornás DVD-t. Fiatal volt, még nem állt készen egy komoly kapcsolatra. Két évvel később kezdtek el találkozgatni,

és bumm, szerelem.

Fotó: Berecz Valter

4. Rubint Réka a Blikkből tudta meg, hogy eljegyezték

Ott tartottunk, hogy Rubint Réka 20 évesen ismerte meg Schobertet, de akkor még nem jöttek össze, arra még várni kellett vagy két évet. Újra összefutottak, és Schobertnek megtetszett a felesége aerobikórája, és elhívta magához. Mármint az edzőterembe. Elkezdtek randizni, Rubint viszont a fáradtságtól egyik nap összeesett, és koponyaalapi törést szenvedett. A baleset után 3 évig nem érzett szagokat, ami szerinte kifejezetten előnyös egy párkapcsolatban.

Na szóval találkozgattak, roadshow-ztak, egymásba szerettek. Annyira gyorsan haladtak, hogy pár hónap után összeköltöztek, és Schobert 10 nappal később egy Mexikóba tartó repülőjeggyel ment haza. Az utazás első napján már megtörtént a lánykérés, Schobert megkérdezte, hogy

elkíséri-e egy életen át. 

Rubint igennel válaszolt, de nem vette komolyan, hogy ez tényleg egy igazi lánykérés volt, amikor visszajöttek az anyja szólt neki, hogy eljegyezték.

Te Réka, most olvastam a Blikkben, te férjhez mész?

Aztán tisztázták a dolgot, kiderült, hogy Schobert komolyan gondolja az esküvőt, 9 hónappal később össze is házasodtak.

Fotó: Berecz Valter

5. Schobert Norbert azt szerette volna, ha a felesége nem dolgozik

Az esküvő után kevesebb mint két évvel megszületett az első gyerekük, és kiderült, hogy Schobert inkább otthon tudná a feleségét.

Amikor megszülettek a gyerekek, jártuk az országot, roadshow-ztunk, és Norbi nem szerette volna, ha dolgozom. Ő azt szerette volna, ha otthon vagyok, főzök, mosok, gyerekeket nevelek. Őt szeretgetem, és megyek néha fellépni. De mondtam neki, hogy főzök, mosok, gyereket nevelek, szeretgetem, meg fellépek, de én szeretnék órát is tartani. Az vagyok én.

Egy légzésterapeuta ébresztette rá, hogy Rubint a Schobert Norbi életét éli, és nem a sajátját. Több se kellett, nem sokkal később Rubint kibérelt egy sportcsarnokot, hogy órát tartson, és most itt tartunk.

Fotó: Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik