Szórakozás

Régi szép idők: amikor Madonna Britney-vel csókolózott

Az MTV díjátadói a 90-es és 2000-es évek elején legalább akkora horderejű események voltak, mint az Oscar-, vagy a Grammy-gálák. 2018-ra azonban eljutottunk odáig, hogy annyira nem érdekel senkit, hogy már élőben sem közvetítik, és csak pár nappal később adják le a tévében. Hogyan jutott el erre a szintre az MTV Movie Awards, mik történtek a régi díjátadókon, és ahhoz képest mi volt a mostanin?

Az idei MTV Movie Awards műsorvezetője Tiffany Haddish volt, aki az amerikai nézőkön kívül sok embernek nem feltétlenül ismerős, bár a színésznő/komika neve az elmúlt időszakban több botrány kapcsán is előkerült – például ő indította el azt a sztorit is, hogy Beyoncét valaki arcon harapta egy partin. Haddish túl sok említésre méltó dolgot nem tett a mostani díjátadón azon túl, hogy egy kicsit beszólt a Kardashianoknak azzal, hogy a családot a Star Wars-franchise-hoz hasonlította, miszerint van benne egy rakás pénz, valahonnan mindig előbújik egy újabb, és az egész felett egy olyasvalaki uralkodik, aki maszkban alszik és szereti a feketéket.

Ezen túl annyi érdekes történt a díjátadón – túl természetesen azon, hogy mindenki megkapta a neki járó szobrot –, hogy a Stranger Thingsből ismert Millie Bobby Brown, miután átvette díját a színpadon, azon zaklatóit szólította meg, akik miatt nemrég ott kellett hagynia a Twittert:

Ha nem tudtok semmi kedveset mondani, inkább ne mondjátok. Ebben a világban nem szabad teret adni a zaklatásnak és bántalmazásnak, én pedig nem fogom eltűrni.

Mindez főként azért érdekes, mert a színésznő mindössze 14 éves. Persze amellett sem mehetünk el szó nélkül – pláne a Pride-hónap alatt –, hogy a legjobb csókért járó díjat a Kszi, Simon című film, pontosabban annak két szereplője, Ashton Sanders és Jharrel Jerome kapta, akik így a második férfi páros voltak Heath Ledger és Jake Gyllenhaal után az MTV Movie Awards eddigi történetében, akik megkapták a legjobb csókért járó díjat.

Ezen kívül a díjátadó gyakorlatilag eseménytelen volt, a vörös szőnyegen sem történt semmi érdekes azon túl, hogy Kim Kardashian pajesszal jelent meg. Pedig évekkel ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy az MTV egyik díjátadója valaha is eljuthat egy olyan szintre, hogy gyakorlatilag egy jelentéktelen eseménynek számítson, amit már élőben sem érdemes közvetíteni.

Pláne azok után, hogy a korábbi MTV-díjátadók ennél azért jóval izgalmasabbak voltak.

2003-ban például Madonna Britney Spearsszel és Christina Aguilerával is csókolózott a színpadon

2009-ben Kanye West hatalmas hisztit csapott, amiért a legjobb énekesnőnek járó díjat nem Beyoncé, hanem Taylor Swift kapta meg

1994-ben Michael Jackson és Lisa Mary Presley a színpadon egy csókkal jelentették be, hogy egyébként járnak

2002-ben Eminem a köszönőbeszéde után beszólt a közönség soraiban ülő Mobynak, akit kislánynak nevezett, majd hozzátette, hogy simán megütne egy szemüveges férfit

2000-ben a Rage Against The Machine gitárosát tartóztatták le, miután a Lim Bizkit köszönőbeszédét zavarta meg azzal, hogy felmászott a díszletre

1999-ben Diana Ross megfogdosta Lil Kim mellét

1995-ben a láthatóan kissé részeg Courtney Love megdobálta Madonnát

1998-ban Rose McGowan gyakorlatilag meztelenül vonult végig Marilyn Manson oldalán a vörös szőnyegen

Fotó: Barry King/Getty Images

2010-ben Lady Gaga húscafatokból készült ruhát vett fel

Fotó: Gregg DeGuire/Getty Images

2013-ban pedig Miley Cyrus olyat twerkelt Robin Thicke előtt állva, hogy azt még az unokáink is sírva fogják nézni

Fotó: Jemal Countess/Getty Images

Kiemelt kép: Kevin Kane/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik