Szórakozás

14 éves, de a Time szerint az egyik legbefolyásosabb ember

A Time magazin idén is összeállította a 100, szerintük legbefolyásosabb ember listáját, akik között a politikusoktól a színészekig gyakorlatilag mindenki ott van. A 2018-as lista viszont nemcsak a nevek miatt, hanem amiatt is érdekes, mert az idei számban egymásról írtak portrét a hírességek, illetve mert egy kisiskolás is szerepel rajta.

Millie Bobby Brown

A lista legizgalmasabb szereplője a most 14 éves Millie Bobby Brown, akiről a Breaking Badből ismert Aaron Paul írt pár bekezdést. A Stranger Thingsben feltűnt gyerekszínész pillanatok alatt lett óriási sztár, nem véletlen, hogy a Time listáján találta magát, ahol az elmúlt évek során egyébként soha nem szerepelt még senki ilyen fiatalon. Aaron Paul és felesége egy fagyizóban találkoztak először az akkor még csak 12 éves színésszel, Paulnak pedig közel sem az volt a benyomása, hogy egy gyerekkel beszélget.

Millie Bobby Brown (@milliebobbybrown) által megosztott bejegyzés, Márc 25., 2018, időpont: 10:53 (PDT időzóna szerint)

Lehet, hogy még csak 12 volt, de a lelke és az esze nem volt gyerekes. Egy angyali arcot láttam, de egy bölcs nőt hallottam.

Aaron Paul szerint Millie Bobby Brown azért ilyen jó színész, mert olyan, mintha már ezer éve élne, büszke rá, hogy ismeri és hogy barátjának tudhatja őt.

Nicole Kidman

A színésznőről kolléganője, Naomi Watts írt, aki szerint Nicole Kidman az elmúlt évtizedekben senkinek sem okozott csalódást filmjeivel, sőt: még ennyi idő után is képes a megújulásra.

TIME (@time) által megosztott bejegyzés, Ápr 19., 2018, időpont: 6:37 (PDT időzóna szerint)

A Hatalmas kis hazugságokban Nicole egy olyan nőt alakít, aki szenved, miközben el akarja hagyni bántalmazó férjét. Annyi emberséggel játszotta el ezt a szerepet, hogy az már szinte túlzás. Végignézni az érzelmeit, törékenységét, vadságát, finomságát és bátorságát, azt váltotta ki belőlem, hogy legszívesebben átnyúltam volna a tévéképernyőn, hogy megmentsem őt. És nem csak azért mondom mindezt, mert Nicole a barátom, hanem mert annyira bátor és valóságos volt Celeste szerepében, hogy teljesen valódinak tűnt. Ez tényleg bárkivel megtörténhet. Azon túl, hogy kiváló színész, Nicole egy intelligens, együttérző, kedves és humoros ember, ezek miatt pedig igazán csodálatos nő és barát. Nem is kérdés, hogy én és a világ nagy része a követklező évtizedekben is ugyanennyire fogjuk imádni őt.

Harry herceg

A brit hercegről több mint húsz évvel ezelőtt elhunyt édesanyjának jóbarátja, Elton John írt.

Évekkel ezelőtt, a Kensington palotában találkoztam először az akkor még nagyon félénk Harry herceggel egy vacsorán, amit az édesanyja, Diana hercegné adott Gianni Versace és az én tiszteletemre. Öröm volt látni, ahogy felnő ez a fiatal fiú, aki az édesanyja melegszívűségét, humorát és bátorságát örökölte és aki kiáll azokért a dolgokért, amikben hisz.

A zenész írt arról, hogy sokat dolgoztak együtt az AIDS-betegség megelőzése és megállítása érdekében, amiért korábban Diana is sokat tett, illetve dicsérte a herceg által megálmodott Invictus Gamest, azt a sportversenyt, amit az Afganisztánt is megjárt Harry a hadirokkantak számára hozott létre. Hozzátette még, hogy Harry herceg az a típusú ember, aki ha belép egy számára idegen emberekkel teli szobába, akkor mindenkivel azonnal megtalálja a közös hangot.

Fotó: Getty Images/Chris Jackson

Meghan Markle

Most, hogy májusban hozzámegy Harry herceghez, nyilvánvaló volt, hogy Meghan Markle is bekerül a legbefolyásosabb emberek közé. Az amerikai színésznőről egy indiai kolléganője, Priyanka Chopra írt pár bekezdést, amiből kiderül, hogy ők ketten egy ideje már nagyon jóban vannak.

Ha vele vagy, látod, hogy nem játssza meg magát, mert ő egy olyan fiatal nő, akinek helyén van a szíve és az esze is. Ez a mindig mosolygós lány végre megtalálta a hercegét és szerelembe esett, aminek köszönhetően ez a cinikus világ újra hihet a tündérmesékben.

Jennifer Lopez

Kerry Washington színésznő írt portrét Jennifer Lopezről, mert hozzá hasonlóan ő is Bronxban nőtt fel, és azzal, hogy az énekesnő kitört onnan, hogy megvalósítsa álmait, a színésznővel el tudta hitetni, hogy teljesen mindegy, ki honnan származik, bárki bármit el tud érni az életében.

TIME (@time) által megosztott bejegyzés, Ápr 19., 2018, időpont: 8:06 (PDT időzóna szerint)

Jennifer Lopez egy igazi ikon. Ő az első olyan latin származású színésznő, aki több mint egymillió dollárt kapott egy filmjéért, illetve az első nő, akinek egyszerre volt listavezető az albuma és egy filmje is. Mindemellett pedig édesanya, vállalkozó, aktivista, dizájner, szépségikon, producer, aki még jótékonykodik is.

Rihanna

Rihannáról az egyik első számú rajongója, Adele írt pár sort.

badgalriri (@badgalriri) által megosztott bejegyzés, Ápr 19., 2018, időpont: 1:05 (PDT időzóna szerint)

Igazából egyáltalán nem emlékszem, mikor találkoztam először Rihannával, mert valószínűleg totális sokkban voltam. Mindössze egy évvel idősebb nálam, mégis olyan, mintha mindig is híres lett volna. Amikor berobbant a köztudatba 2005-ben slágerével, a Pon de Replay-jel, elképesztően gyönyörű és fiatal volt. Az első alkalom, amikor viszont tényleg mindenki rá figyelt, az akkor volt, amikor kijött az Umbrellával. ármikor találkoztam vele, mindig kedves és vicces volt. Annyira ragyog, hogy úgy érzed magad mellette, mintha belevakuztak volna az arcodba. De ezen a ragyogáson keresztül az is látszik, hogy igazából szarik erre az egészre.

De valószínűleg az sem tűnne fel senkinek, ha a fentieket valójában Adele-ről írták volna, hisz a brit énekesnő is legalább akkora ikon, mint Rihanna.

A Time 100-as listáját és a portrékat itt lehet böngészni.

Kiemelt kép: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik