Szórakozás

Ó, ha annyiszor lenne egymilliónk, ahányszor hírességek egy mondattal vágtak alá a karrierjüknek!

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legsikeresebb sitcomja, a Roseanne Barr neve által fémjelzett Roseanne összesen 9 évadon keresztül, 1988-tól 1997-ig futott, majd a 10. évadot – az eredeti szereplőgárdát összecsődítve – húsz évvel később, 2018-ban mutatták be az ABC csatornáján. A rebootot hatalmas sikerként könyvelhette el a csatorna, első része például az év eddigi legmagasabb nézőszámát hozta, a készítők és a szereplők öröme viszont nem tartott túl sokáig, hiszen a világ legkedveltebb komikájának számító címszereplő egyetlen Twitter-bejegyzéssel elkaszálta a sorozat teljes jövőjét. Nem Barr azonban az első (és minden bizonnyal nem is az utolsó), aki egyetlen meggondolatlan megjegyzéssel éket vágott saját karrierjébe. Hogy kik jártak még így? És kiknek sikerült végül mégis fennmaradniuk? Ennek jártunk most utána.

Trump kedvenc színésznője lenácizta Soros Györgyöt
A milliárdos ezt már nem hagyta szó nélkül.

Roseanne Barr amúgy eddig sem finomkodott kijelentéseit illetően, de május 29-én közzétett Twitter-bejegyzése már az őt foglalkoztató csatornának is túl sok volt: először majomhoz hasonlította Barack Obama egyik volt tanácsadóját, majd a Clinton-házaspár lányába, Chelsea Clintonba próbált azzal a leleplezőnek szánt információval beleszállni, hogy Soros György egyik rokonához ment hozzá, aki nem mellesleg szerinte egy náci.

Soros György egy náci, aki feladta és haláltáborba küldte saját zsidó társait és megszerezte a vagyonukat. Tisztában voltál ezzel? Mind követünk el hibákat, igaz Chealse?

– írta bejegyzésében Barr, akinek sorozatát ezt követően nem sokkal később el is kaszálta a csatorna, mondván nem tudnak azonosulni nézeteivel.

A történet amúgy itt nem ért véget, mert bár Soros nagyon ritkán reagál az őt ért vádakra, ebben az esetben még ő is úgy érezte, hogy meg kell védenie magát. Szóvivőjén keresztül üzent a színésznőnek, mely szerint alig múlt 13 éves, amikor a nácik megszállták Magyarországot, nem szövetkezett velük, sőt úgy élte csak túl a háborút, hogy bujkált és apja segítségével hamis személyazonosságot vett fel. Természetesen az emberek reakcióját látva a színésznő rájött, hogy most egy talán kicsit túltolta és ez akár saját karrierjének a végét is jelentheti. Többször elnézést kért rajongóitól, illetve munkatársaitól, egyik Twitter-bejegyzésében pedig arról számolt be, hogy ő nem rasszista, szimplán csak hülye. A sztori legérdekesebb pontja viszont csak a napokban következett be, egyik legfrissebb bejegyzésében ugyanis már nem támadja, hanem egyenesen népszerűsíti az eddig nácinak tartott Soros György alapítványát.

Jamie Foxx addig akarta ütni Caitlyn Jenner golyóit, ameddig lehetett

Caitlyn Jenner 2015-ben jelentette be, hogy transznemű. Bár az egykori olimpiai bajnok tízpróbázó nem sokkal ezt követően át is esett a nemátalakító műtéten, előtte még sajnos végig kellett hallgatnia Jamie Foxx bár viccesnek szánt, de koránt sem úgy sikerült stand-up comedy-jét a 2015-ös iHeartRadio díjátadóján.

Van egy pár úttörő produkciónk ma éjszaka. Bruce Jenner is köztünk lesz, aki egy musical előadásban egyszerre lesz a női és a férfi szereplő. Nézd, csak ütöm a golyóidat, ameddig még tudom

próbált vicceskedni az Oscar-díjas színész, ami ugye nyilvánvaló okokból annyira nem nyerte el az emberek tetszését. A színész később elnézést kért Jennertől.

A Glee egykori sztárja szerint minden nap fürdeni olyan fehér emberes dolog

Szintén 2015-ben, a Glee egykori sztárja, Naya RiveraView reggeli beszélgetős műsorban úgy gondolta, mindenképp meg kell osztania a világgal tisztálkodásról alkotott etnikai elképzelését, amikor azt mondta, hogy szerinte naponta fürdeni csak világosabb bőrűek szoktak.

Van egy teoriám, ami szerint a fehér emberek sokkal többször fürdenek, mint a többi etnikumhoz tartozók. Úgy érzem, hogy zuhanyozni naponta, vagy akár többször is egy nap az olyan fehér emberes dolog

– mesélte nevetve a műsorban a színésznő, aki azt is hozzátette, hogy bizonyos tanulmányok bebizonyították, 2-3 naponta elég egyszer fürdenünk, szóval ő így is tesz. Nyilván mondanunk sem kell, hogy a színésznő apró kis megjegyzését nem mindenki fogadta túl jól, Rivera ahelyett azonban, hogy elnézést kért volna, inkább azt üzente Twitteren keresztül mindenkinek, hogy ha legközelebb kilépnek a zuhanyzóból, szerezzenek be valahonnan egy kis humort.

Amikor Lena Dunham azt kívánta, bárcsak lett volna már abortusza

Lena Dunham egy egész generáció feminista hangja volt, az utóbbi pár évben azonban saját meggondolatlanságai temetik maguk alá. Első nagyobb botránya 2016-ban volt, amikor azt kívánta, hogy bárcsak megtapasztalhatná, hogy milyen egy abortusz.

Amin nagyon sokat gondolkodtam, hogy van egyfajta stigma az abortusz körül. Sosem volt még abortuszom, de bárcsak lett volna

mondta Dunham, aki nyilván bocsánatot kért, miután többen jelezték neki, hogy ez nem igazán választás kérdése általában, valamint közel sem olyan apróság, mint aminek gondolja.

Dondald Trump szerint a mexikóiak direkt a problémás mexikóiakat küldik az Egyesült Államokba

Ha ennek a cikknek a témája mondjuk egy olimpiai szám lenne, akkor Donald Trump teljesen egyedül megszerezhetné az összes pontszerző helyet. Nyilván vele kapcsolatban egy végtelen mélységű tengerből válogathatunk, ha kellemetlen kijelenetésekről van szó, de most mégis csak egy megszólalását tesszük ide, méghozzá azt, amikor azt állította, hogy a mexikói állam – teljesen szándékosan – csak a problémás állampolgárait küldi az Egyesült Államokba.

Amikor Mexikó átküldi az embereit, nem a legjobbakat küldi. Olyan embereket küld, akiknek rengeteg problémája van és ők hozzák magukkal a problémáikat. Drogot hoznak és bűnözést. Szexuális bűnözök. Persze feltétlezem, vannak köztük jó emberek is

– mondta Trump 2015-ben. Gondolhattuk volna, hogy ezek a mondatok a jelenleg regnáló amerikai elnök karrierjének végét jelentik, de sajnos mind tudjuk, hogy ez nem így lett.

(Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik