Kultúra

Trump kedvenc színésznője lenácizta Soros Györgyöt

A milliárdos ezt már nem hagyta szó nélkül.

Roseanne Barr, az ABC egyik népszerű sitcomjának címszereplője eddig sem óvakodott a botrányos kijelentésektől, de az utóbbi napokban sikerült túlszárnyalnia magát. Olyannyira, hogy egy nyilvánosan megeresztett rasszista viccéért ejtette a tévécsatorna, miután Twitteren majomhoz hasonlította Obama egyik volt tanácsadóját. De Barr ezután sem állt le, tovább vagdalkozott a Twitteren: többek között a Clinton-házaspár lányába, Chelsea Clintonba próbált azzal a leleplezőnek szánt információval beleszállni, hogy Soros György egyik rokonához ment hozzá. Erről hamar kiderült, hogy tényszerűen nem igaz, és amúgy sem világos, mi lenne vele a probléma. Barr a tévedést ugyan belátta, de azonnal hozzátette, hogy Soros amúgy “egy náci, aki feladta és haláltáborba küldte saját zsidó társait és megszerezte a vagyonukat”.

Ezt már Soros sem hagyta szó nélkül. A megvádolt milliárdos a szóvivőjén keresztül jelezte: mindössze 13 éves volt, amikor a nácik megszállták Magyarországot, nem kollaborált velük, sőt, úgy élte csak túl a holokausztot, hogy bujkált és hamis személyazonosságot vett fel apja segítségével, aki számos zsidó életét megmentette. A Barr által felhozott állítások rosszízű szóbeszédek, és ezek terjesztésével a holokauszt túlélőit sértik meg Soros szerint.

Barrnál ez nem új jelenség, amúgy is előszeretettel terjeszt szélsőjobbos összeesküvés-elméleteket az interneten, emellett pedig Donald Trump egyik lelkes támogatója. A tisztelet kölcsönös, az elnök fel is hívta egyszer, hogy gratuláljon műsora sikeréhez, és megköszönje a támogatást.

Borítókép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik