Szórakozás

Will Smith fia dobozos vízzel mentené meg a Földet

Will Smith 19 éves fia, Jaden Smith leginkább csodálkozó tekintetéről, na meg arról híres, hogy szereti Twitteren megosztani világmegváltó gondolatait. A világ megváltását most pedig azzal folytatja, hogy megmenti a Földet a pusztulástól azzal, hogy apjával együtt dobozos vizet árul, Just – pontosabban Just water/Csak víz – márkanév alatt.

Will Smith fia: Miért nem gyógyítják Instagrammal a rákot?
Jaden Smithnek nem lett meg a jogsija, ami fura dolgokat váltott ki belőle.

Jaden Smith azt tervezi, hogy visszaszorítja a műanyagüvegek használatát a 100%-ban újrahasznosítható papírdobozaival, amivel a széndioxid-kibocsátást is csökkentené 74%-kal. Erről az Elle-nek adott interjújában beszélt, ahonnan el is késett, mert épp szörfözött. A riporter kérdésére pedig, hogy milyen volt aznap a víz, Jaden Smith azt válaszolta:

Hideg. De én egy vagyok az óceánnal.

Beszélt még arról is, hogy az újrahasznosítható vizespalack ötlete 11 éves korában jutott eszébe, amikor a Csendes-óceánon szembejött vele egy halom szemét, ami tele volt műanyaggal, és ez gyerekként hatalmas traumát okozott neki. Példaképének egyébként a környezetvédelmi aktivista üzletembert és politikust, Al Gore-t tekinti, aki meg is osztotta Twitteren a dobozos vizet szorongató Jaden Smith fotóját.

A Just water palackjának tetején egyébként így is található műanyag, hisz a kupakot lehetetlen lenne papírból legyártani. Persze kezdeményezésnek így is szuper ez az egész, hisz a papír a műanyaggal ellentétben egy idő után lebomlik, ám az előállításához rengeteg energia szükséges – egyetlen tonna papír gyártásához pedig legalább 2-3,5 tonna fát kell elpusztítani.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik