Szórakozás

Ha a Miss Amerikában nincs több bikini, akkor máshol se legyen!

A Miss Amerika szépségversenyen már 50 évvel ezelőtt kiálltak a feministák a fürdőruhás felvonulás ellen, a nők jogainak érdekében. A MeToo mozgalom hatására idén betiltották a versenyszámot, amit sokan ünnepelnek, sokan pedig kiakadtak rajta. Mi pedig elképzeltük, milyen lenne a világ fürdőruha és meztelenség nélkül. 

A betiltás mellett érvelők úgy gondolják, hogy ez fontos lépés a szexizmus és nők elnyomásának visszaszorítása érdekében. A szépségverseny nem csak ebben az egy dologban fog változni, a szervezők egészében gondolják újra a koncepciót – innentől inkább lesz tehetségkutató, mint húspiac. Sok nő eddig azért nem indult, mert nem akarták magukat fürdőruhában mutogatni az egész világ előtt, de mostantól előttük is nyitva áll a kapu.

Mások, például egy korábbi győztes, Ericka Dunlop azt álltja, hogy

Lehetsz feminista fürdőruhában is.

Ezzel a véleményével egyébként nincs egyedül, sok feminista nem zárja ki a meztelenkedést az életéből, például Emily Ratajkowski sem.

16 millióan nézik naponta, ahogy kirakja a mellét. De ki ő?
Szeret villantani, de emellett szerencsére sok más dologhoz is ért Emily Ratajkowski.

Mivel senki sincs kényszerítve, hogy a Miss Amerikára jelentkezzen, sokak szerint nevetséges kiforgatása a MeToo mozgalom szexuális erőszak elleni alapgondolatának a fürdőruhák betiltása. Hiszen a MeToo lényege pont az, hogy egy nő miniszoknyában, rövid ruhában, illetve bikiniben sem érinthető meg szabadon, nem bántalmazható és szexista beszólásokra vagy szexuális ajánlattételre sem jogosít fel senkit a kihívó öltözék.

Egy korábbi győztes azt írta Twitteren, hogy magabiztosnak és erősnek érezte magát a tudattól, hogy fürdőruhát és estélyit is viselhet ugyanazon a színpadon. Azt gondolja, hogy

Talán a gondolkozásmódot kellene megváltoztatni, nem a ruhákat.

Megint mások szerint azért nem jó irány, hogy az egész személyiséget értékelik és nem csak a külsőt, mert aki nem nyer, még inkább rosszul érezheti magát, hogy egész személyében lett elutasítva.

De lássuk a fürdőruhátlan jövőt!

Strand

Rengeteg nő érzi magát rosszul amiatt, hogy testét pár cafat sztreccsben kell kivinnie a strandra, rájuk is legyünk tekintettel, tiltsuk be a fürdőruhát a strandokon! Nincs több irigykedés a kockás hasú ismerősökre az Instagram-fotókon, ezentúl csak ruhás képeket látunk majd.

Grafika: Besenyei Violetta

Sztriptízbár és pornófilm 

Napnál világosabb, hogy a vetkőzős bár élményét abszolút növelné, ha a rúdon tekergő lányokon sokkal több ruha lenne. Lehetőleg télikabát. A pornófilm pedig, amiben meztelenül mutatják a nőket, nagyon elavult gondolkodásmódot tükröz. Új műfaj születhetne, a ruhás pornó. Rengeteg lehetőséget rejt magában.

Grafika: Besenyei Violetta

Kedvenc filmjeink

A klasszikusokat is ideje kicsit gatyába rázni – szó szerint. A hiányos öltözékben szereplő hölgyeket illendő lenne végre felöltöztetni a mozivásznon is.

Star Wars – A Jedi visszatér

Grafika: Besenyei Violetta Fotó: IMDB / Lucasfilm

James Bond – Halj meg máskor

Grafika: Besenyei Violetta Fotó: IMDB / Eon Productions

Baywatch

Grafika: Besenyei Violetta Fotó: IMDB / GTG Entertainment

Amerikai szépség

Grafika: Besenyei Violetta Fotó: IMDB / DreamWorks / Jinks/ Cohen Company

Alkonyattól pirkadatig

Garfika: Besenyei Violetta Fotó: IMDB / Dimension Films

Kiemelt grafika: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik