Szórakozás

Az arab Vogue semmibe vette a letartóztatott női jogi aktivistákat

A Vogue Arabia kijött egy címlappal, melyet a nők jogaiért való küzdelem eredményeinek ünneplésére szántak, csak épp elfelejtették, hogy nemrég 11 aktivistát tartóztattak le, akiknek további sorsa egyelőre ismeretlen. Az aktivistákat meg sem említik a Vogue cikkben.

A címlapon Hayfa bin Abdullah al-Szaúd hercegnő, a néhai Abdullah király lánya látható, és a volán mögött ül. Ez jelképezné, hogy hosszan tartó küzdelem után végre sikerül elérni, hogy a nők is vezethessenek autót.

Csakhogy a törvény bejelentése után alig pár héttel a hatóságok májusban 11 aktivistát tartóztattak le pont a vezetés melletti kiállásuk miatt, és legtöbbjüket még nem engedték szabadon. Ezért nagyon sokan kiakadtak, hogy valójában nincs mit ünnepelni. Egyikőjük a letartóztatott nők fejét retusálta a hercegnő nyakára.

Az is probléma, hogy a címlapon lévő hercegnőnek magának az égvilágon semmi köze a törvény elfogadásához, bár támogatja, de ez az aktivisták érdeme, akik viszont börtönben ülnek éppen. Arról nem is beszélve, hogy pont a hercegnő édesapja, a korábbi uralkodó a felelős a nők jogainak visszaszorításáért, írja egy másik twitterező.

Kiemelt kép: Instagram / @voguearabia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik