Szórakozás

Létezik egy forgatókönyv, ahol Magdi anyus nem hal meg

Május 28-án ünnepli születésnapját Fodor Zsóka (boldogat!), akit legtöbben Magdi anyusként ismernek. Az öröknek hitt karaktert 2009-ben írták ki a Barátok közt sorozatból, a házmesterasszony halálának pillanatából pedig azóta mém lett, ugyanis elég banálisra sikeredett: a lépcsőről esett le takarítás közben. Ha a Barátok közt egy magasabb költségvetésű, amerikai sorozat lenne, sokkal nagyobb volumenű meghalást rendezhettek volna az egyik kulcsszereplőnek – ezeket képzeltük most el.

Trónok harca

Kiderül, hogy Nórának van egy eltitkolt gyermeke Gézától, aki különös betegségben szenved: azt képzeli, hogy varázsképességekkel rendelkezik, és éjjelente feljár a Mátyás téri ház padlására megidézni halott Barátok közt szereplőket. Véletlenül feltámasztja Ákost, aki egy kellemes reggelen megjelenik a Rózsa Bisztróban, és megpróbálja átvenni a hatalmat a hely felett Zsolttól. A szereplők egy része Ákossal tart, míg mások Zsoltot védik, Ákosék a házon kívülre szorulnak, és a falat megmászva próbálnak betörni a Barátok közt házba. Magdi anyus a falon kívül reked, de eszébe jut, hogy másodpercek vannak hátra a citromos pite ideális sütési idejéből, ezért ha meg akarja menteni, azonnal cselekednie kell. Élőhalottnak álcázva magát megpróbál bejutni az udvarba, de a lakásban szembe találja magát Miklóssal, aki ijedtében, hogy őt is élőhalottá változtatja, rágyújtja a sparheltet. Magdi anyus lángba borulva rohan végig az udvaron, kitör a házból, de már nem lehet megmenteni. Mint ahogy a citromos pitét se.

The Walking Dead

A bekattant Vili bácsi egy szögesdróttal bevont baseball ütővel szétveri az összes szereplő fejét, akik az udvaron gyűltek össze. Alíz zokog és eltakarja Luca szemét. Nóra sírva könyörög az életéért. András szeméből valódi könnyek csorognak. Zsófi hangosan zokog. Nagyon sok vér folyik. Magdi anyus hal meg utoljára.

Dallas

Magdi anyust szánt szándékkal el akarja ütni egy autó, de Vili bácsi idejében észreveszi, félrelöki őt és eléugrik. Vili bácsi kórházba kerül, de meghal. Miki a könnyeit törölgeti, majd tölt magának egy viszkit. Később Magdi anyus felébred, és rájön, hogy az egészet csak álmodta. Magdi anyus nem hal meg.

Szívek szállodája

Magdi anyus csajos napot tart Mónikával és Gézával, elmennek ajándékot vásárolni Vili bácsinak a kerületi plazába, de egy csomó fölösleges dologgal térnek haza. Megisznak néhány liter kávét papírpohárból, a poharat elrejtik egy bokor mögé, nehogy Vili bácsi észrevegye, hogy már megint bekávéztak. Magdi anyus közben talál egy nagyon aranyos és nagyon szőrös kutyát, amit hazavisz, hiába próbálja lebeszélni róla Mónika. Vili bácsi meglátja a rengeteg szatyrot, és rosszul lesz, de Magdi anyus csak pakolja elő a ruhákat, amiket neki vettek. Vili bácsi szívrohamot kap és meghal, Magdi anyus élete pedig a bűntudattól és a szomorúságtól ér véget. Mónika és Géza a kutyát megtartják.

Született feleségek

Magdi anyus és Vili bácsi a lakás előtti padon ülve újra egymásra találnak, elhangzanak az ilyenkor szokásos romantikus ígéretek. Majd Vili bácsi elindul az ajtón, amikor egy autó driftel be a ház belső udvarára, és egyenesen lelövi Magdi anyust. Míg a golyó lassított mozgással halad a levegőben, Magdi anyus belöki Vili bácsit az ajtón, hogy ezzel megmentse életét, illetve eszébe jut, hogy nem fizette be a közös költséget, ezért most bűnhődnie kell. A gyönyörű és megható temetési jelenetben Tóth Gabi énekel.

Magnum

Magdi anyus szabadidejében a Balatonban vízibiciklizik, de egy hirtelen jött vihar felborítja a delfines vízibiciklit, és távolra sodorja Magdi anyust. Órákig fenntartja magát a vízen lábaival taposó mozgást végezve, miközben imádkozik és átgondolja élete fontos pillanatait. Géza indul segítségére farmersortban és Hawaii-mintás ingben egy piros Ferrari 308 GTS-sel, helikopterrel követi őt Laci és András, de útközben kapják az infót, hogy Magdi anyus orosz kém volt a vietnami háborúban, ezért leállítják a mentését.

Ha valaki lemaradt Magdi anyus ikonikus jelenetéről, íme:

Kiemelt grafika: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik