Szórakozás

Mikor világsztár vagy, de egy 12 éves lánynak jobb hangja van, mint neked

Manapság talán már nem is annyira nehéz megmutatni a világnak azt, ha valamiben tehetségesek vagyunk. Elég csak összehozni egy erre specializált YouTube-csatornát, vagy Instagram-fiókot, jelentkezhetünk egy tehetségkutatóba, de írhatunk is kedvenc sztárunknak, hogy a legközelebbi koncertjén ugyan hívjon már fel minket a színpadra, mert úgysem fogja megbánni. Utóbbi verziót választotta a 12 éves Victoria Anthony, akinek végül sikerült is: Pink vancouveri koncertjén énekelhetett, ami olyan jól sikerült, hogy még a többszörös Grammy-díjas énekesnek is leesett az álla. Nem Anthony azonban az egyetlen, aki durván meglepett hangjával egy-egy világsztárt.

A kanadai lány amúgy egy Twitterre feltöltött videón keresztül kereste meg Pinket, amiben elmesélte, hogy hatalmas rajongója az énekesnőnek.

Az zenédtől erősnek érzem magam: mindent meg tudok csinálni és akármi lehetek az életben. Inspirálsz engem. Pink, én készen állok. És te?

– írta a videójához Anthony, amit később a kanadai média is egész erősen felkapott, így a furcsa felkérés az énekeshez is eljutott, aki végül valóban megkérte a koncerten a lányt, hogy énekeljen neki egy pár sort.

Mint a videóból is kiderült, Anthony annyira tehetséges, hogy attól még Pinknek is csak olyan szókapcsolatok hagyták el a száját, mint „szentszar“ és „hűha”.

Nem akarok többé énekelni. Fantasztikus vagy, köszönöm! Hány éves vagy? 12? Úristen!

– hangzik el Pinktől a videóban.

Rihanna

Rihannát 2016-ban, cincinnati koncertje közben lepte meg énekhangjával Terah „TJ” Stewart.  A Grammy-díjas énekesnő épp FourFiveSeconds című dalát énekelte (ami amúgy egy Kanye Westtel és Paul McCartney-val közös szerzemény), amikor is odanyújtotta az elsősorban álló Stewart elé a mikrofont. Ami ezután történt, arra még maga Rihanna sem számított,  a rendezőasszisztensként dolgozó fiúnak ugyanis olyan hangja volt, hogy simán leénekelte a világsztárt.

Michael Bublé

Michael Bublé 2010-ben hívta színpadra az akkor még csak 15 éves Sam Hollymant, hogy énekeljék el együtt az énekes leghíresebb Nina Simone feldolgozását, a Feeling Good című klasszikust.

Bublénak ugyan annyira tetszett Hollyman hangja, hogy még az ölébe is felkapta, a szomorú igazság viszont az, hogy a fiúnak később nem igazán jöttek be a számításai. Jelentkezett ugyan a brit Voice 2013-as második évadába, de végül már a vakmeghallgatáson sem fordult meg neki egyik mentor sem.

Adele

Adele 2016-ban, Los Angeles-i koncertje közben szólította színpadra a 24 éves Jamie Grace-t, aki akkora hatással volt az énekesre, hogy két dalt is el kellett énekelnie végül.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy bár Adele nem tudott róla, Grace egy Grammy-díjra jelölt énekesnő, ráadásul pont abban az évben, 2012-ben jelölték a legjobb keresztény zenei előadónak, amikor Adele öt Grammy-t is hazavitt, köztük az év albumának, az év felvételének és az év dalának járót.

Jason Mraz

Jason Mraz 2014-ben azért hívta színpadra Stan Chou-t, mert látta, hogy a fiúnál van egy rumbatökhöz hasonló hangszer, azt azonban nem sejtette, hogy a fiú nem csak a ritmust adja tökéletesen, hanem a hangja is legalább annyira jó.

Beyoncé

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy jelenleg Beyoncé a világ legjobb énekesnője, akiért több millióan rajonganak, köztük Stephanie Totino is, akinek a 22- szeres (!!) Grammy-díjas énekesnő Melbourne-i koncertje alatt sikerült megmutatnia hangi adottságait, amit azóta már több mint 11 millióan láttak.

Totino amúgy 2014-ben jelentkezett az ausztrál X-Faktorba, ahol egészen a mentorházig menetelt.

(Kiemelt kép: Lester Cohen/Getty Images for NARAS)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik