Szórakozás

Zselencz László: A cukorbetegségem mentette meg az életem

Zselencz László szervezetében rákos daganatot találtak, amelyre egy másik betegség hívta fel a figyelmet. Az Edda alapító tagja lábfájdalommal fordult orvoshoz.

Lábfájdalommal kezdődött, és családtagjaim, barátaim is ösztökéltek, alaposan vizsgáltassam ki magam. Az MRI nem mutatott elváltozást, de a biztonság kedvéért CT-vizsgálatra is elküldtek, ahol már nemcsak deréktól lefelé világítottak át. Ekkor fedeztek fel a gyomorfalamban egy ujjperc méretű GIST-tumort. Jött a gyomortükrözés, majd két jó hír, hogy a daganat jóindulatú és műthető

– mondta a Blikknek Zselencz, akit múlt novemberben megműtöttek, és a vizsgálatok közben fény derült a 2-es típusú cukorbetegségére is.

Emiatt fájtak a lábaim, mondhatni a cukorbetegségem mentette meg az életem. Ezt gyógyszerekkel kordában tudom tartani, viszont elkövettem egy hibát. Amikor megtudtam, hogy cukros vagyok, túlzásba vittem a diétát. Világ életemben vékony voltam, de amikor már csak 50 kilót nyomtan, annyira legyengültem, hogy a kedvenc hangszeremet sem tudtam úgy emelgetni, mint régen.

A gitáros azóta jobban van, felszedett néhány kilót, és a kilenc éve újjáalakult Dinamittal járja az országot.

 

Kiemelt kép: Kovács Tamás / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik