Szórakozás

Pécsi Ildikó nem tér vissza a színpadra

Pécsi Ildikó hamarosan 78 éves lesz, 1959 óta van a pályán, de az utóbbi években már nem vállalt színházi szerepeket. A színésznő visszatéréséről időről-időre pletykák is felreppennek, de ezek nem igazak.

Számtalan színház megkeresett az utóbbi időben, és kérték, hogy térjek vissza hozzájuk, azonban be kellett lássam, már nem menne úgy, mint régen. A színházban mi mindig is komoly munkát végeztünk. Ott nincs olyan, hogy a fiataloknak várniuk kell az idős kollégáikra bármilyen okból kifolyólag. Sajnálom azt is, hogy az utóbbi öt évet elvették az életemből, mert nagyon megnehezítették ezzel a dolgomat

– mondta a Star magazinnak Pécsi Ildikó, akinek ennek ellenére nagyon hiányzik a munka.

Nagyon is hiányzik, hiszen hatalmas része volt az életemnek. Megszámlálhatatlan tévéjátékban és színdarabban szerepeltem. A színház jelentett nekem mindent. Már háromévesen kijelentettem a szüleimnek, hogy én „színésznó” akarok lenni, és az is lettem

– tette hozzá a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, aki arról is beszélt, hogy bár már a halálhírét is keltették, nagyon jól van.

Engem már ebben az életben meghalasztottak kétszer is, amire azt mondják, hogy sokáig fogok élni. Ha jól emlékszem, egy vasárnap este történt, mikor beszélgettünk a férjemmel, és az esti híradót néztük. Miután lement az utolsó riport, elkezdett az összes telefonunk csörögni. Engem az egyik volt osztálytársam hívott Nyíregyházáról, hogy élek-e még, mert megírták, hogy meghaltam. Azt mondta, hogy figyelte a híradót ő is, és biztosan nem halhattam meg, hiszen azért a Kossuth-díjasokat csak bemondják. Ha minden igaz, két hét múlva hetvennyolc éves leszek. Nem számolom az éveket, de azért azt szeretném, hogy még a nyolcvanat is megérjem.

(Kiemelt kép: MTVA Fotó: Zih Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik