Szórakozás

Úgy érzem, csak arra kellettem neki, pedig szeretem

Külföldön élő magyar olvasónk írt nekünk szerelmi csalódásáról, kételyeiről és csalódottságáról. Rögös az út az igazi társ megtalálásáig, és közben sok kudarc érheti az embert. Ha te is így jártál, ha úgy érzed, semmi többre, csak szexre kellettél, vagy ellenkezőleg – így indult a kapcsolatod, amiből szerelem lett és azóta is boldogok vagytok, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre!

Facebookon láttam egy posztot a szex hárításáról, ezért írok. Angliában élek, 27 éves lány vagyok, nemrég megismerkedtem valakivel, ígéretes szerelemnek tűnt. Legalábbis azt hittem. Pár hónappal ezelőtt kezdődött, de ezalatt az idő alatt folyamatosan szakítottunk, majd kibékültünk, volt, hogy fogalmam sem volt arról, éppen járunk-e vagy sem. A barátai lekurváztak a háta mögött, pedig rajta kívül nem feküdtem le senkivel. Lassan három hete, hogy szakítottunk, ezalatt az idő alatt kétszer nála aludtam – ezt a két alkalmat leszámítva nem feküdtünk le, nem is csókolóztunk. Megpróbáltam kibékülni vele, de ő nem akart, mégis ő kezdeményezte a szexet. Úgy érzem, ezalatt a pár hónap alatt csak arra kellettem neki. Ma már nem vágyom rá, amit magam se értek, a kapcsolatunk vége felé már csak hetente egyszer akartam vele lefeküdni, pont amiatt, mert úgy éreztem, nem kellek neki többre. Félek attól, hogy csak én szerettem őt, és nem volt viszonzás. Jól érzem? Vagy talán még mindig szeret engem, csak a barátai miatt távolodtunk el?

Az olvasói levelet Krisztától kaptuk, aki angliai magyarként igen nehéz szituációban van: idegen környezetben, helyi fiúval próbálta megtalálni boldogságát.

„Csak arra gondol, hogy elsülhet, más nem érdekli”
Íme egy ok, miért hárítja a nő a szexet a párkapcsolatban. Olvasónk írta meg a saját érzéseit.

Honnan lehet tudni, ha valaki nem akar többet, mint a szex?

Sokan tudatosan kerülik a tartós kapcsolat kialakítását fiatal felnőttként, sőt, egyre több olyan pasi van, aki akár harmincon túl is a futó kalandokat részesíti előnyben. Ennek egyértelmű jele, ha az illető egy-két alkalom után lelép, majd ismét felbukkan a színen. Ezek inkább tanulmányi kirándulások az erotika világában, amiket nehéz párkapcsolatnak, érett érzelmekre alapuló szerelemnek nevezni. A tapasztalatszerző kirándulások nehezen vezetnek el bárkit is a kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolathoz. Gondról akkor beszélhetünk, ha nem tisztázottak a viszonyok, azaz ha az egyik fél nem igazán kommunikálja, mi a célja jelenleg: tartós dologra vágyik vagy sem. A szerelem lehetősége persze fennállhat, de ehhez a törekvés is szükséges, ami olvasónk esetében egyoldalúnak tűnik.

Ugyan a serdülőkor legfőbb jellemzője, hogy a barátok mindennél és mindenkinél fontosabbak, azonban ez kitolódhat egészen addig, amíg az illető elég érett nem lesz saját család alapításához. Ha valaki ilyen fiúval találkozik és belezúg, könnyen beleeshet abba a csapdába, hogy mindent megtenne a fiú kedvéért, akár feladva saját magát, a kiszolgáltatottság és a megalázottság érzéséig sodródik. Nehéz helyzet, pláne, ha a fiú ígéreteket tett, ha voltak közös célok, például szó esett közös nyaralásról. Ebben az esetben igencsak inkorrekt a fiú részéről bármilyen lépés, flört vagy szeretkezés, hiszen hazudja az együttlétek valódiságát és elhitetheti a lánnyal, többet jelent számára.

Veszélyes lehet fejest ugrani egy kapcsolatba úgy, hogy fel tudnánk mérni, mit várhatunk a másiktól. Ilyenkor a józanság segíthet, a racionális érvek csökkenthetik a lángoló érzéseket.

Onnan lehet tudni, hogy mit is várhatunk a másiktól, ha megkérdezzük. Ha beszélünk arról az első pár randin, hogy mit és kit keresünk, azaz családalapításra vágyunk, vagy csak sodródunk az árral és megéljük, ami szembejön, ha inkább az ágról ágra szálldogálás hívei vagyunk, máris közelebb kerülhetünk a józansághoz. Olvasónk párkapcsolatában ez nem történt meg, sőt, elég hamar az ágyig jutottak, aminek az lett a vége, hogy egy se vele, se nélküle románc alakult ki. A lány passzívan vár a fiú jelentkezésére és maga se tudja, éppen együtt járnak-e vagy sem. Ez bizony nem jó, ezeket az helyzeteket muszáj tisztázni, hiszen a lánynak joga van tudni, éppen hogyan is állnak egymással. Bár a történetet csak egy oldalról ismerhetjük meg, úgy tűnik, ez a kapcsolat a fiúnak annyira nem fontos.

Nehéz szembenézni az ilyen kapcsolatokkal, a kudarccal, de tanulságos. Sajnos ezek a pofára esések kellenek ahhoz, hogy végül megtaláljuk azt a társat, akire vártunk, akit másokban kerestünk. Tilos viszont magunkat hibáztatni, ha úgy érezzük, mi nem voltunk elég jók a fiúnak, a fiú barátainak, satöbbi. Biztos, hogy ez nem így van, egyszerűen csak annyi történt, hogy mást gondoltak arról, milyen mértékben lehetnek egymásnak fontosak. Az érzelmek csapdájából van kiút, ha józanul végigvesszük a történéseket, ha egy papírral és ceruzával leülünk, majd leírjuk, mi volt jó vagy rossz a kapcsolatban. Így tisztábban láthatunk rá arra, mi is történt az elmúlt időszakban.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik