Szórakozás

Előbb lesz bizonyíték az ufókra, mint hogy kiderüljön, mi jár Kanye West fejében

Gyakorlatilag követhetetlenné vált, hogy Kanye West éppen mikor és mivel sokkolja a világot. A rapper alig egy hete a Donald Trump kampánya alatt használt Make America Great Again feliratú sapkában sétálgatott, majd ezt követően saját Twitter-oldalára azt is kiírta, hogy a jelenleg regnáló amerikai elnök – akivel amúgy nem ért mindenben egyet – a testvére. Rajongóinak már ez is sok volt, West mégis emelni tudta a tétet: a TMZ interjújában közölte, négyszáz év rabszolgaság számára egy választásnak tűnik. De vajon mikor kezdődött pontosan Kanye West politikai és társadalmi „ámokfutása”? Ennek jártunk most utána. 

Kim Kardashian idegenektől tudta meg, hogy férje visszatért a Twitterre
Nagyjából az utolsó volt, aki értesült a dologról.

Kim Kardasian férje amúgy hosszú kihagyás után végül április 21-én tért vissza a Twiterre, azóta viszont csak úgy szórja a nagyobbnál nagyobb felzúdulást keltő posztokat. Első ilyen bejegyzése egy, a 2024-es elnökválasztáson való lehetséges indulására utalt, ezt követően Donald Trumppal való kapcsolatáról és a hozzáfűződő szimpátiájáról számolt be, majd végül Barack Obama egykori elnök munkáját kritizálta, aki szerinte nyolc évig csak az irodájában ült és nem tett semmit Chicago – és most itt nem januárban született lányáról van szó, bár őszintén azon sem lepődnénk meg – sorsáért.

Ezt követően szinte már rezzenéstelen arccal néztük végig, amikor a rabszolgaságról szinte teljes tudatlansággal nyilatkozott.

Amikor azt hallod, hogy négyszáz éven át rabszolgaság. Négyszáz év? Ez úgy hangzik, mint egy választás, mintha mentálisan börtönben lennénk. Tetszik a börtön szó, mert a rabszolgaságot túl közvetlenül kapcsoljuk a feketékhez. Mint a holokausztot a zsidókhoz, rabszolgaságot a feketékhez.

– hangzik el a TMZ Twitter-oldalára feltöltött videóban, amiben amúgy az is látszik, hogy a hírportál egyik munkatársa az esetet követően durván kiosztja a rappert, aki láthatóan nem érti, hogy mi rosszat mondott.

A Taylor Swift-botrány

A Grammy-díjas rapper botránysorozata azonban nem a múlthónap végén kezdődött. Talán minden a 2009-es Video Music Awards-ra vezethető vissza, ez volt az az esemény ugyanis ahol

West úgy megalázta a karrierje legelején járó Taylor Swiftet, mint élő zenészt még soha senki.

Swift nyerte meg ugyanis a legjobb női videónak járó díjat, ám ez a rappernek annyira nem tetszett, hogy az énekesnő köszönőbeszédét megszakítva rohant fel a színpadra, hogy közölje: ez a díj bizony Beyoncénak járt volna.

Taylor, nagyon örülök neked és engedem majd, hogy befejezd a mondandód, de Beyoncénak vannak minden idők legjobb videói

– hangzott el Westtől az énekesnő köszönőbeszéde alatt.

A két zenész amúgy ezt követően nagyon látványosan kibékült, ez azonban nem tartott túl sokáig: a rapper Famous című dalához forgatott videóban tizenegy híresség meztelen hasonmásával bújik ágyba, akik között ott van Taylor Swifté is, ha pedig ez mind nem lenne elég, a szám egyik sorában West arra is elég nyilvánvaló utalást tesz, hogy lefeküdne az énekesnővel, hiszen ő tette őt híressé.

Áll a bál Taylor Swift és Kanye West között
Az énekesnőnek nem tetszik, hogy meztelenül szerepel a rapper klipjében, ráadásul a dal szövegét is megvétózta.

Kanye West, az Egyesült Államok Elnöke

Úgy látszik, hogy a Twitter mellett Kanye West az MTV Video Music Awards-on szereti leginkább sokkolni az embereket, ugyanis 2009 után 2016-ban itt jelentette be (először), hogy indul az Amerikai Egyesült Államok elnöki posztjáért 2020-ban.

Bár nem tudjuk, hogy a rapper szándékai ebben az ügyben komolyak-e, de ha belegondolunk, hogy az ország jelenlegi elnöke korábban csak botrányairól volt híres, akkor van okunk aggódni. West amúgy egyik legfrissebb, Charmalange tha Godnak adott interjújúban arról is mesélt, hogy saját kampányában egyszerre keverne Donald Trump és Bernie Sanders elveit, mivel szerinte mindkettőre szükség vam.

Közösségi oldalakon való ámokfutásai

A rapper nem csak a Twittert használja periodikusan. Instagramra ugyanis kilenc hónap kihagyás után, február közepén, alig öt óra leforgása alatt 55 képet posztolt híres celebpárokról. Igen, nem saját magáról, hanem másokról tett közzé bejegyzést. A párok között ott volt Victoria és David Beckham, Brad Pitt és Angelina Jolie, valamint Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick is. A dolog legérdekesebb pontja amúgy az, hogy alig 24 órával a képek feltöltése után a fiókot törölték is, így valószínűleg sosem jövünk már rá, hogy a rapper mit szeretett volna ezzel elérni.

A legnagyobb kérdés: mi történhetett Kanye Westtel az elmúlt időszakban?

Vajon szimplán csak agyára ment a világsztárság, vagy egyszerűen csak új albummal jelentkezik hamarosan? Ha őszinték akarunk lenni, akkor egyáltalán nem csodálkoznánk, ha utóbbi lenne a helyes válasz, addig viszont készüljünk az újabb botrányokra.

(Kiemelt kép: Scott Dudelson/FilmMagic)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik