Szórakozás

Mi kerül 12 milliárdba a királyi esküvőn?

Kitudódott Meghan Markle és Harry herceg esküvőjének költségvetése: összesen 12 milliárd forintnak megfelelő angol fontért fog mulatni a királyi család. 

Mi kerül egy esküvőn ennyibe? Hamish Shephard, a legnépszerűbb angol esküvőszervező app tulajdonosa elárulta, hogy ilyen tételekből áll össze a magyjából 12 milliárd.

A legnagyobb költséget mindig a vendégek száma jelenti. Ezt követi a helyszín, majd a ruha, fotós stb. Meghan és Harry 4000 fővel és több helyszínnel számolnak.

A virágokra elmegy körülbelül 40 millió, emellett 2600 vendéget hívnak szerte az országból, akikre fejenként csak 10 fontot számolva kijön a 10 millió forint, amiből kolbászt és teát kínálnak nekik. További költséget jelent a családtagok utaztatása, nyilván első osztályon, a helyszín rendőrségi biztosítása, és még rengeteg rejtett költség, amire nem is gondolnánk.

Első hallásra soknak tűnhet a 12 milliárd, de gondoljunk arra, hogy ez nem egy szimpla esküvő, hanem a királyi udvar egy igen jelentős eseménye, amely még olyan szempontból is kiemelkedő, hogy a történelemben először lesz amerikai hercegnéjük az angoloknak.

Kiemelt kép: Getty Images /  Andrew Parsons 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik