Szórakozás

Fellebbeznek Hien rokonai az ítélet ellen

Mint megírtuk, Hien édesapját, a szökésben lévő Nguyen Tuan Anht 5 év, édesanyját 1 év, míg a féltestvérét 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte embercsempészetért a bíróság múlt hétfőn.

Az elítélt családtagok nem csupán enyhítésért, hanem felmentésért folyamodtak a másodfokú bírósághoz. Azonban az ügyészség sem hagyja ennyiben a dolgot: súlyosabb büntetést kér a vádhatóság a vádlottakra – írja a Blikk.

Ügyfeleim nem érzik magukat bűnösnek, ezért felmentésért fellebbeztünk a napokban

– erősítette meg a lapnak dr. Tran Dániel, az édesanya és a féltestvér védője.

Hien apját még 2010 nyarán tartóztatták le, miután több társa mellett embercsempészettel gyanúsították meg. A vád szerint Nguyen Tuan Anht vezette azt a bűnszervezetet, ami alkalmanként akár tízezer euró, azaz több mint hárommillió forint ellenében hamis papírokkal segített Magyarországra, illetve tovább, Nyugat-Európába jutni vietnami állampolgároknak.

Dr. Tran Dániel szerint azonban ügyfelei nem tudtak Hien édesapjának tetteiről, ők egyszerűen csak a családfő kérésének tettek eleget. Úgy tudták, az édesapa turistáknak és vendégeknek segít, fogalmuk sem volt arról, hogy ezek az emberek illegálisan tartózkodnak az országban.

(Kiemelt kép: TV2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik