Szórakozás

Megszólalt Hien családjának ügyvédje

Mint megírtuk, Hien édesapját, a szökésben lévő Nguyen Tuan Anht 5 év, édesanyját 1 év, míg a féltestvérét 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte embercsempészetért a bíróság hétfőn.

Az énekesnő apját még 2010 nyarán tartóztatták le, miután több társa mellett embercsempészettel gyanúsították meg. A vád szerint Nguyen Tuan Anht vezette azt a bűnszervezetet, ami alkalmanként akár tízezer euró, azaz több mint hárommillió forint ellenében hamis papírokkal segített Magyarországra, illetve tovább, Nyugat-Európába jutni vietnami állampolgároknak.

Védőjük szerint hiába állítja az ügyészség, hogy a család aktívan részt vett a bűnbanda tevékenységében, fel sem merült bennük, hogy bűncselekményt követnek el.

A szervezet tagjai 2009-ben és 2010-ben több száz embert hoztak be az országba. Ezek az emberek ugyanis repülőgéppel, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren keresztül érkeztek Magyarországra, a vízumukat azonban a vád szerint hamis meghívólevelekkel váltották ki. Olyan eseményekre, rendezvényekre hivatkoztak, amelyeken a vád szerint ezek a vietnami állampolgárok aztán többször nem vettek részt. Természetesen ügyfeleim nem érzik magukat bűnösnek. A fiatalember egyszerűen teljesítette édesapja kérését, amelyre korábban is rendszeresen volt példa. Ráadásul a vietnami családi tradíciók nem engedik meg, hogy a családtagok megkérdőjelezzék a családfő kérését

– mondta a Blikknek a család ügyvédje, dr. Tran Dániel.

A Megasztárból megismert énekesnő családjának kálváriájáról a Bors is ír. Szerintük Hien édesapja Vietnamba szökhetett a börtönbüntetés elől, hiszen ott nem bűn az embercsempészet, itthon pedig idővel elévül a férfi büntetése. Vietnamnak egyébként Magyarországgal nincs kiadatási egyezménye, ráadásul ott az énekesnő is meglátogathatja a hozzátartozóit.

(Kiemelt kép: TV2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik