Szórakozás

Miért nincs újra Baby Sisters?!

A legjobb dolog abban, ha valaki a 80-as évek végén, 90-es évek elején született, az az, hogy az illetőnek volt lehetősége a világ legnagyobb művészeinek hatása alatt szocializálódni. Britney Spears, Christina Aquilera, Ricky Martin, de nem szabad megfeledkeznünk a ma már legendássá vált fiú- és lánybandákról sem. Néhány nappal ezelőtt a Destiny’s Child összeállt a Coachella-fesztiválon egy koncert erejéig, mi azonban ennyivel nem elégszünk meg: íme a listánk, hogy kit szeretnénk újra zenélni látni.

Újra összeállt a Destiny's Child egy amerikai fesztiválon
2015-ben lépett utoljára közösen színpadra Beyoncé, Kelly Rowland és Michelle Williams.

Beyoncé Knowles, Kelly Rowland és Michelle Williams közös rajongói eléggé örülhettek, ugyanis április 14-én a Coachellán újra együtt zenélt a legendás trió. Az amúgy utoljára 2015-ben együtt színpadon álló formáció újraegyesülése mindenki számára hatalmas meglepetés volt, hiszen a fesztiválon eredetileg csak Beyoncé lépett volna fel, de koncert közben egyszer csak színpadra szólította az együttes másik két tagját, amiről Instagram-oldalán posztolt is egy fotót.

Beyoncé (@beyonce) által megosztott bejegyzés, Ápr 15., 2018, időpont: 12:49 (PDT időzóna szerint)

Spice Girls

Szinte teljesen kizárt, hogy ma létezik olyan ember, aki még soha nem hallott a Spice Girls-ről, akikért milliók rajongtak a 90-es évek legvégén, és akikért millióan rajonganak még most is.

Az öt tagú együttesből szólóénekesi karrierjére koncentrálva először Geri Halliwell lépet ki 1998-ban, majd nem sokkal később a további tagok, Victoria BeckhamMelanie BrownMelanie Chiscolm és Emma Bunton is elkezdték építeni saját szólókarrierjüket. Bár mind sikeresek lettek, szólóban egyikük sem tudott átütő sikert elérni, így talán nem is csoda, hogy az elmúlt években többször is – utoljára a 2012-es londoni nyári olimpia záróünnepségén – újra összeálltak. Az elmúlt hat évben is többször felröppent már a pletyka, hogy újra összeállnak, de ez – leginkább Beckhamné miatt – nem jött össze.

*NSYNC

Az *NSYNC-nek (és a Mickey Mouse Clubnak) köszönhetjük Justin Timberlake-et, de vajon kinek köszönhetjük majd, ha újra összeáll az *NSYNC? Hát nem neki, az tuti. Az a helyzet ugyanis, hogy nála nagyon fut a szekér, szemben az együttes többi tagjával (JC ChasezChris KirkpatrickJoey Fatone és Lance Bass).

A banda sikertörténetét amúgy Timberlake szakította meg, aki 9 év után, 2004-ben lépett ki a bandából, és bár az együttes további tagjai még évekig együtt dolgoztak, hatalmas sikereket nem tudtak elérni. Utolsó közös koncertjük a 2013-as MTV Video Music Awardson volt, de ott is csak azért léptek közösen színpadra, mert abban az évben Timberlake kapta a Michael Jackson Video Vanguard díjat. Most már csak az a kérdés, hogy mit akarunk jobban: az *NSYNC-et újra együtt, vagy Timberlake-et továbbra is szólóban.

Sugababes

A Spice Girls feloszlása után a lányegyüttesekre éhező közönség a Sugababes számaiban találhatta meg a méltó utódot. Az együttes akkora sikereket nem tudott elérni, mint a lánybandák legjobbja, de nyilván okkal került fel erre a listára. A Sugababes tökéletesen vegyítette a 90-es évek popstílusát a 2000-es évek elején elindult r&b hullámmal.

Az együttes amúgy több tagváltáson is átesett: az eredeti tagok között volt Mutya BuenaKeisha Buchanan és Siobhan Donaghy. Utóbbi az 1998-as megalakulás után 3 évvel ki is vált a bandából, az ő helyét vette át az eredetileg Atomic Kitten alapítótag, Heidi Range. Az együttes legnagyobb sikereit végül vele érték el, a pletykák szerint azonban az újraalakulást mégsem vele, hanem Donaghy-val tervezik a menedzserek.

Backsreet Boys

Nyilván senki nem gondolta komolyan, hogy egy ilyen listából kihagyjuk majd a Backstreet Boys-t. Itt a helyük, ennyi. Nincs miről beszélnünk.

Shyguys

Nyilván a magyar piac sem maradhatott ki, amiről külön gondoskodott Kozso, aki saját zenekarán kívül számos másikat alapított és menedzselt. Ezek közül talán a legfontosabb a Shyguys volt, amelynek tagjai (Csordás Levente, Gajdos Attila, Ács Bálin, Gera Zoltán és Zákonyi János) olyan művésznevek alatt futottak, mint J.D., Julian, Martin, Brandon, Zak. Ciki? Talán egy kicsit. Imádtuk? Igen.

Baby Sisters

Az ország egyik legmeghatározóbb lányegyüttese egyértelműen a Baby Sisters volt, aminek tagjai között volt Hertelendi KláraBognár Éva és Szklenár Gabi. Az együttes 1996-ban robbant be a zenei piacra, majd – mindenki legnagyobb sajnálatára – 2001-ben közös megegyezéssel fel is oszlottak.

(Kiemelt kép: Terry McGinnis/WireImage)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik