Szórakozás

Egy pasi sem bírja addig, mint a vibrátor

A párkapcsolat lényege, hogy elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen, a gondjaival együtt. Utóbbiak mindig is lesznek, a problémákat viszont sok-sok türelemmel közösen meg tudják oldani a partnerek. Az egyik konfliktusforrás lehet az, ha a nő ragaszkodik a vibrátorához, jobban, mint esetleg a partneréhez. Ha hasonló tapasztalatod van, ha átverve érezted magad, amiért a partnered a hátad mögött valamilyen módon kielégítette magát, ha szeretnéd kiírni magadból a bánatod, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre!

61 éves vagyok és többször találkoztam már az ágyban különböző segédeszközökkel a partnereimnek köszönhetően. Nem tartom jó ötletnek a tiltásukat, mindenképpen javaslom társasjátéknak, azzal hármasban. Kényeztetéskor orális szexnél a rezgés segíthet a csúcsra juttatni, de nem szabad túlzásba vinni, mert a ló túloldalra esve nem működhet, hiszen egy pasi sem bírja addig, mint az elemmel működő játék. Inkább a gátlások oldásában látom a megoldást, azoknál, akik nem tudják magukat elengedni, esetleg rossz, fájdalmas élmény blokkolja őket a szexben. Véleményem szerint a szoftpornó közös nézése is segíthetne.

A levél Facebookon érkezett, és bár egy szexuális gondra válaszolt az olvasónk az Ő elélvez, én sajnos nem című levélhez, mégis a férfiúi hozzáállás, a türelem és a vibrátor elfogadása miatt került a levél az Így jártam blogba. A témában érkezett hozzánk még egy olvasói levél, ebben egy nő írja meg, milyen párkapcsolati gondokat okozott a vibrátor az életében, féltékenységgel és lemondással társult a segédeszköz használata.

„Ő elélvez, én sajnos nem”
A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal,

Sokáig éltem egyedül, mielőtt találkoztam a férjemmel. Eleinte a szex fantasztikus volt, majd évről évre apadtak az együttlétek számai. Amíg egyedül éltem, a vibrátorommal elégítettem ki magam, így amikor szükségem volt erre a párkapcsolatom mellett is, ismét elővettem. Már hónapok óta használtam, amikor lebuktam, a férjem észrevette, amikor töltöttem, pont benyitott a fürdőszobába, pedig titkoltam előle. Nem véletlenül, ugyanis rettenetesen kiakadt, szó szerint féltékeny lett a kütyüre, megkaptam, hogy biztos sokkal jobb nekem az, mint ő, hogy ő ezek után hogyan nyúljon hozzám, hogy ilyet csak a pornósok használnak, és így tovább. Ő nem nyitott az ilyesmire, ezt mindig is tudtam, de sok jó tulajdonsága miatt szeretem. Dúl-fúl, ha csak szóba kerül, pedig igyekeztem belevonni, megszerettetni vele. Nekem sokat segítene, ha elfogadná, hiszen szégyellem magam amiatt, hogy használtam, néha még most is, de nem akarok örökké bűntudatban élni ezért. Nem tettem semmi rosszat, nem csaltam meg, sőt, amikor használom, rá gondolok közben

– írta másik olvasónk.

Hogyan lehet elkerülni a párkapcsolati konfliktust a vibrátor miatt?

A segédeszközök lehetnek jó hatással a párkapcsolatra, de csak akkor, ha mindkét fél elfogadó, nyitott és türelmes a másikkal. A nők orgazmuskészsége nem úgy működik, mint a férfiaké, sok nő saját magán tapasztalja meg, mi okoz számára örömöt. A vibrátorok, csiklóizgatók motoros mechanikája annyira intenzív, hogy akár kívül, akár belül használják, célt lehet érni velük. Csakhogy pontosan emiatt a partnerrel zajló szex minősége nem lesz jobb, hiszen sok férfi vetélytársként tekint ezekre a játékszerekre. Az okuk egyszerű: úgy érzik, férfi mivoltukat nem tudják kellőképpen bizonyítani a nőnek.

Pedig a vibrátor nem ellensége a férfiaknak, sőt, ha nincs gond a szexuális élettel, és mindenki számára kielégítő, miért ne lehetne a vibrátor is részese a mókának?

Amennyiben gond van a szexuális élettel, ha a nőnek nincs libidója, ha fájdalmat él át szex közben, ha az egyik fél több szexre vágyik a társánál, ha a párkapcsolat egyéb területein vannak problémák, akkor a vibrátor használata nem fogja megoldani a gondokat. Akkor sem, ha a nők stresszoldásra használják, és gyorsan letudják a szexualitást azzal, hogy előkapják a fiókból a vibrátort.

Az erőteljes játékszereknek van két olyan mellékhatásuk, amikkel számolni kell.

  1. Az egyik az, hogy deszenzitívvé teszi a területet, azaz ha valaki rendszeresen csak úgy tud kielégülni, hogy egy erős motoros izgatóval ingerli a csiklóját, nagy valószínűséggel érzéketlen lesz a terület arra, ha a férfi a nyelvével vagy az ujjaival izgatja azt.
  2. A másik, amivel számolni kell, hogy pont emiatt a tulajdonsága miatt rá lehet szokni, hiszen partnerhelyzetben a jó élmény elmarad vagy igen csekély, miközben a vibrátorral könnyebben és gyorsabban elérhető a sikerélmény.

Éppen ezért szexterápián tiltott a terápia ideje alatt vibrátort használni, ezzel is segítve azt, hogy a női test fokozatosan hozzászokjon a partner érintéséhez és minél inkább élvezze a párkapcsolatban a szerelmeskedést.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik