Szórakozás

Rúzsa Magdi úgy érzi, Máté Péter fentről figyel rá

Március 15-én adták át először a Máté Péter-díjat, amely egy könnyűzenészeknek járó állami kitüntetés. Az első díjazottak egyike nem más, mint Rúzsa Magdi, aki különleges kapcsolatot ápol az 1984-ben elhunyt Máté Péterrel.

Caramel kapta az első Máté Péter-díjat
Mellette még két énekest díjaztak.

Az énekesnőnek 2006-ban, a Megasztár harmadik évadának döntőjében – amit végül meg is nyert – például a legendás énekes Most élsz című dalát is el kellett énekelnie, de végül úgy érzi, hogy csak a mostani díj átvételekor értette meg igazán, hogy milyen kapcsolat van kettőjük között.

 Akkor fogtam fel igazán, mekkora dolog ez, amikor ott ültem a díjátadón az ország legnagyobb művészei között. Be kell vallanom, a díjátadón előjöttek azok az érzések, még az is eszembe jutott, ahogy megcsuklott a hangom a dal végén, ahogy az Aréna színpadán énekeltem. Néha úgy érzem, mintha Máté Péter fentről rám is figyelne. Persze, az ő zenéje, az ő dalai Magyarországon egy kicsit mindenki lelkében benne vannak. Nekem 10-12 évente egy fontos eseménynél jelen van az életemben Máté Péter, kíváncsi leszek, legközelebb hogyan történik ez meg

mesélte a Blikknek Rúzsa, aki azt is elárulta a lapnak, hogy a díjnak különleges helye lesz otthonában.

(Kiemelt kép: FEM3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik