Szórakozás

Crackfüggő apától egy szaúdi milliárdosig – Így telt Rihanna elmúlt 30 éve

Harminc éves lett az 1988. február 20-án született Rihanna, aki az elmúlt tizenhárom évben kilenc Grammy-díjat, egy saját sminkmárkát, többmilliárdos vagyont, illetve egy nagyon rossz párkapcsolatot is összeszedett. De nem csak erről szólt az énekesnő elmúlt harminc éve. Az alábbiakban harminc olyan dolgot olvashatsz, amit eddig nem feltétlenül tudtál róla.

 1. Családja és barátai soha nem hívták Rihannának, erre a névre saját bevallása szerint nem is hallgat, csak a Robynra. Rihanna valódi neve ugyanis Robyn Rihanna Fenty.

2. A Rihanna egyébként egy arab eredetű szó, jelentése édes bazsalikom.

3. A Kardashianokhoz hasonlóan az énekesnő családja is vonzódik az olyan keresztnevekhez, amik ugyanazzal a betűvel kezdődnek. Apját Ronaldnak, két testvérét pedig Rorrey-nak és Rajadnak hívják. Két öccsén kívül van még két nővére és egy bátyja apja korábbi kapcsolataiból.

4. Apja alkohol- és crackfüggősége miatt elég kemény gyerekkora volt. Rendszeres fejfájása miatt számtalan CT-vizsgálaton vett részt, orvosai egy darabig még arra is gyanakodtak, hogy agydaganata van. Szülei válása után azonban állapota jelentősen javulni kezdett, majd végül teljesen elmúltak a fejfájásai.

5. A középiskola alatt két évig kadét volt egy katonai programban, ahol az azóta szintén híres énekesnővé vált Shontelle volt az őrmestere.

6. 2004-ben az iskola szépségkirálynőjévé választották.

7. Egy évvel korábban, 2003-ban két osztálytársával lánycsapatot alakított, és még ebben az évben előadta Mariah Carey Hero című számát az iskolában. Később ezt énekelte el Evan Rogers producernek is, aki felfedezte őt.

8. 2004-ben, 16 éves korában vették fel első számait, a The Last Time-ot és a Pon De Replay-t. Utóbbit egy évvel később meg is jelentették, ezzel pedig világszerte azonnal ismert lett az énekesnő.

9. A Pon De Replay demóját egyébként Jay-Z-nek is elküldték, aki azonnal meghallgatta élőben is Rihannát, és végül szerződtette is kiadójához.

10. Lemez-szerződése után Barbadosról Amerikába költözött, és producerével, Evan Rogers-szel, illetve annak feleségével élt.

11. Azonnal megírta pár újság, hogy Rihanna összejött Jay-Z-vel, aki akkoriban már együtt volt Beyoncével. Az igazság nyilván soha nem derül ki, de valószínűleg csak alaptalan pletyka volt szó és semmi nem történt köztük. Pláne nem mert Rihanna akkoriban még csak 16 éves volt.

12. A 2007-ben megjelent Umbrella című száma tizenhárom év után az első olyan sláger volt, ami 10 hétig az első helyen állt a brit slágerlistákon. Korábban csak a Wet Wet Wet tudta elérni ezt a Love Is All Around-dal.

13. Első Grammy-jéhez Jay-Z, a másodikhoz pedig Jay-Z mellett Kanye West segítette.

via GIPHY

14. Umbrella című száma után ki kellett tiltani az esernyőket koncertjeiről.

15. Szerepelt – pontosabban saját magát alakította – a Hajrá csajok 3. című mérsékelten jól sikerült filmben.

16. 2007-ben a Gillette Rihanna lábát választotta meg a legszebbnek, ezután az énekesnő 1 millió dollárra biztosította alsó végtagjait.

17. Szülőhelyének, Barbadosnak a kultúráért felelős nagykövete, 2007-ben pedig a Barbados-i turizmus arca is ő volt.

18. 2008 óta Barbadoson minden február 22-én, két nappal az énekesnő születésnapja után Rihanna-napot tartanak, ami nemzeti ünnep lett.

19. Pasijai közül a legismertebb Chris Brown, aki durván bántalmazta az énekesnőt. De Rihanna nem csak vele járt – a pletykák szerint kavart Leonardo DiCaprióval, Lewis Hamiltonnal és Ryan Phillippe-pel is, egy jó ideig pedig együtt volt a kanadai rapperrel, Drake-kel.

Chris Brown elmondta, hogy mi volt azon az estén, amikor megverte Rihannát
2009 óta most először beszélt a rapper az ominózus éjszakáról.

20. Most a szaúdi milliárdos Hassan Jameel-el jár, előtte pedig azzal a Travis Scott-tal volt együtt, akitől nemrég gyereke született Kylie Jennernek.

21. Egy évekkel ezelőtti interjúban kifejtette, hogy utálja a zöldségeket, és leginkább halat illetve gyümölcsöket eszik.

22. Az anyja nem engedte, hogy tinédzserként sminkelje magát, Rihanna most viszont minden sminkhez való vonzódását kiélheti, hisz saját sminkmárkája van, ami a vezetéknevét, a Fenty-t viseli.

A post shared by Ocean’s 8 (@oceans8movie) on Dec 19, 2017 at 10:01am PST

23. Élete első flmszerepét a Csatahajó című filmben kapta. Később szinkronizált a Végre otthon! című rajzfilmben is, idén pedig a női főszereplős Ocean’s 8-ben láthatjuk majd.

24. Oprah Winfrey-nek beszélt arról egy interjúban, hogy az anyja rendszeresen visszaküldi a neki vásárolt ajándékokat, miután rákeres a neten, hogy mennyibe kerültek. A házat viszont, amit Rihanna vásárolt neki Barbadoson, nem tudta visszaadni.

25. Annak ellenére, hogy Rihannának gyakorlatilag már mindenét láthattuk Instagramján, címlapokon, vagy akár díjátadókon is, többször is visszautasította, hogy a Playboy-ban szerepeljen.

A post shared by Lui Magazine (@luimagazine) on Feb 20, 2017 at 2:10am PST

26. Világszerte összesen hét, Madame Tussauds-féle viasz-szobra van az énekesnőnek.

27. Ahhoz képest, hogy karrierjét még csípőfarmerben és haspólókban kezdte, mára az egyik legnagyobb divatikon lett, akit a Balmain tervezője olyanokhoz hasonlított, mint David Bowie, Madonna vagy Prince.

28. Dolgozott együtt a Diorral, a Guccival, az Armanival és a Pumával.

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on Dec 15, 2017 at 10:39am PST

29. Huszonötnél is több tetoválása van.

30. Rihanna jelenlegi vagyona a Forbes szerint körülbelül 36 millió dollár, vagyis kicsivel több mint 9 milliárd forint.

Kiemelt kép: Chris J Ratcliffe / AFP 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik