Szórakozás

Székhelyi József: Túl vagyok az életveszélyen

A 71 éves színész még tavaly novemberben tudta meg, hogy tüdőrákja van. Orvosai néhány héttel később el is kezdték a kemoterápiás kezeléseit, aminek az első köre lassan véget ér, Székhelyi József eredményei pedig egyre jobbak.

Óvatos optimizmussal ugyan, de elmondhatom, hogy túl vagyok az életveszélyen. Most tartunk a kemoterá­piás kezelés felénél, jók a labor- és véreredményeim, valamint a CT-m is. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen nagyszerű onkológusok és szakemberek kezébe kerültem, akik a legtökéletesebb mértékben, léptékben és összetételben határozták meg a terápiámat

– mondta a Blikknek Székhelyi, aki a folytatásról is beszélt.

Most jön még egy negyedik kanyar, 3-4 órás kezelés vár rám, de már látom a gyógyulást. Orvosaim elhárították a közvetlen életveszélyt, ezt a szervezetem elleni hatalmas támadást, ami az elmúlt hónapokban fenyegetett. Úgy néz ki, tavasz végén abba is hagyhatom a kezelés egy szakaszát.

A rákbeteg Székhelyi József könyörgött a feleségének
A színész nem szerette volna, ha hat éves lánya látja őt a kórházban.

A színész gyógyulásában rengeteget segített a családja és az is, hogy nem hagyta el magát.

Amikor megtudtam a diagnózist, nem eshettem kétségbe, hiszen a családi logisztikus szerepét nem adhattam fel. Azonnal eldöntöttem, hogy nem vagyok hajlandó sajnáltatni magam, sem a természetem, sem pedig a mesterségem nem engedi, hogy elhagyjam magam, beteg öregemberként viseljem a betegségem.

Kiemelt kép: RTL Klub/Story Extra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik