Szórakozás

Ők jutottak tovább A Dal 2018 harmadik adásából

Szombat este lezajlott az Eurovízió magyar válogatójának harmadik, egyben utolsó elődöntője. Ezúttal is tíz produkció mutatkozott be A Dal 2018 színpadán, amelyből öten első körben jutottak tovább, egyvalakit pedig a nézői szavazatok mentettek meg.

A Dal: ők estek ki a második válogatóból
Múlt héten összeomlott az applikációs szavazás, ezen a héten már csak SMS-ben lehetett szavazni.

Kökény Attila és zenészkollégái, Szőke Nikoletta és Szakcsi Lakatos Róbert taroltak az este, a zsűri egyöntetűen őket találta a legjobbnak, összesen 44 ponttal jutottak tovább. Horváth Tamás a Sztárban sztár győzelme után itt is sikerrel zárt. Ő lett a nézők kedvence, 42 pontot kapott. A Ham ko ham, valamint a Maszkura és a Tücsökraj 38-38 pontot gyűjtött össze. Előbbit inkább a nézők, utóbbit pedig a zsűritagok szerették. Az ötödik helyen hármas holtverseny alakult ki, a 37 pontos dalok közül a zsűri, Horváth Cintia és Balogh Tomi közös előadásának szavazott bizalmat.

A szintén 37 pontos Tolvai Reni és a Nova Prospect zenekar kiestek a versenyből, ahogyan #yeahla ft. Eszes Viki 35 és Andy Roll 33 pontja sem volt elég a folytatáshoz.

A nézők végül – nem túl meglepő módon –  az X-Faktor legutóbbi szériájában feltűnt Gulyás Rolandnak adtak újabb esélyt. Ő eredetileg 35 pontot gyűjtött az elődöntő során.

Így kialakult A Dal 2018 elődöntős mezőnye, amelyben 18 előadó másodszor – ha szerencséje van, harmadszor – is előadhatja a versenydalát. A következő héten kilencen állnak színpadra a már ismerős dalokkal.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik