Szórakozás

VV Fannit még mindig meglepően nagy erőkkel keresik

Egy az ügyben jártas bennfentes nyilatkozott a Blikknek az úgy állásáról: őt magát is meglepi, milyen nagy erőkkel, és mekkora erőforrások bevetésével kutat a rendőrség a novemberben eltűnt Novozánszki Fanni holtteste után.

A móri mészárlás óta nem használt csúcstechnológiát vetnek be, azóta nem volt ekkora felhajtás semmilyen ügy körül. Nem teljesen érthető, hogy miért kapott kiemelt jelentőséget a lány eltűnésre.

Egy egész bűnügyi csoport dolgozik az ügyön, drónokkal, kutyákkal és élőlánccal is keresik a testet, de most még a szokásosnál is sokkal több szakértőt vont be a rendőrség. Szakvéleményeket kérnek nyom-, technikai és DNS-szakértőktől, a szakma legjobbjai segítik a nyomozók munkáját.

mondta a Blikknek a bennfentes. Ezenkívül a legkülönbözőbb területről hívtak össze, és vontak be szakértőket a nyomozásba:

Vannak speciális nyomozók, akik csak a szagmintákkal foglalkoznak. Ezenfelül az informatikusok a kamerafelvételeket és a telefonok cellainformációját vizsgálják, analizálják. Az ügyön dolgoznak hemogenetikusok is, akik a talált vérből és más mintákból állapítják meg, hogy kinek a DNS-ét hordozzák, valamint a nyomszakértőknek, illetve a pszichológusoknak is komoly szerep jut. Ezenfelül toxikológia és igazságügyi elmeszakértő, továbbá speciális kutatóegységek segítségét is kérte a hatóság.

Azt nem tudni, hogy jelenleg hogy áll a nyomozás.

Kiemelt kép: Sajtóklub/RTLII/Bársony Bence

Ajánlott videó

Olvasói sztorik