Szórakozás

Oszter Sándorra letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész

24.hu
24.hu

2018. 01. 12. 06:35

Korábban a témában:

Közel másfél éve folyik az az ügy, amelyben hat másik személy mellett Oszter Sándort is befolyással üzérkedéssel vádolják. A színész végig kitartott amellett, hogy ártatlan és csak véletlenül merült fel a neve a nyomozás során, ennek ellenére az ügyész rá is letöltendő börtönbüntetést kért.

Budapest, 2014. május 28.
Oszter Sándor színmûvész a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. 
MTVA Fotó: Zih Zsolt
Oszter Sándor elaludt a tárgyaláson
Ráadásul nem először, és még késett is.

Ráadásul nem is akármennyit: négy évet és hét hónapot, ami az adott esetben majdnem a maximálisan kiszabható büntetés. A Büntető törvénykönyv szerint a befolyással üzérkedés – amikor valaki hivatalos személyt befolyásol, vagy esetleg maga vagy más számára előnyt kér – egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ez egy rémálom, ami ott történik. Én abszolút ártatlan vagyok, nem követtem el semmit, én az igazságot képviseltem. Nem tudok mást mondani

– mondta a Blikknek Oszter.

A színész védőügyvédje, dr. Balogh Gábor is szűkszavúan nyilatkozott.

Igaz, letöltendő börtönbüntetést indítványoztak. Szakmai szempontból is eltúlzottnak és súlyosnak tartom a büntetés mértékét.

Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Asian woman hand using mobile phone with online transaction application, Concept e-commerce and internet online investment
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.