Szórakozás

Kern András alkoholproblémáiról vallott

Kern András az Arckép című műsor vendége volt, Kadarkai Endre alkoholproblémáiról beszélgetett vele. A teljes műsor hétfő este látható a Story4-en.

Mint az a műsor promóciójából kiderül, Kern András 10 éven át nem tudta abbahagyni az ivást, hiába mondta neki mindenki, hogy baj lesz ebből. Kadarkai azt kérdezte tőle, hogy milyen örömet okozott neki az ital. Kern így válaszolt:

Tudatmódosító örömöt. Azt mondják olyan mint a drog -azt én nem tudom, mert azt én sosem próbáltam, úgyhogy nem tudom az milyen- hát amilyet az okoz, hát egy kicsit úgy … Az emberek alkoholisták, az egész világ alkoholista vagy drogos, hát mindenki akarja ezt a szépen, okosan vezetett agyunkat mind módosítani akarjuk, hogy egy kicsit hülyébbek legyünk. Hát nagyrészt, aki nem akarja az nem akarja. De hát én szerintem a világ… én szerintem például egy óriási hibája az emberiségnek, hogy nem azzal foglalkozik, hogy a májat rendbe hozza. Én szerintem egyáltalán nem kéne a holdra utazni, nem kéne a világ űrrel foglalkozni, nem kéne a jövővel foglalkozni, az emberiség jövőjével. Az egész kutatásnak rá kéne állnia arra, hogy az ember máját ne tegye tönkre az alkohol meg a drog. Mert mindenki szeretne alkoholt inni és drogot inni. Senki nem szeretne a holdra menni, csak négyen, de az a négy miatt nem érdemes ezt az iszonyú izét fönn tartani… A májat kéne kicserélhetővé vagy javíthatóvá tenni és akkor mindenki folyton berúghatna, drogozhatna, és nagyszerűen érezhetné magát mindenki.

Ezután Kadarkai azt próbálja kideríteni, mikor lett elég, mikor jött el az a pont, hogy abba kell hagyni.

1980-tól ‘90-ig. Az nem olyan hosszú idő… A feleségem azt mondta, hogy: «Ne igyál már!!!» Az orvosok azt mondták : «Ne igyál!». A barátaim azt mondták: “Ne igyál már annyit!”. Ezt úgy mindenki mondta, és én is mondtam magamnak… de azért én csak úgy ittam.

Mióta teljesen abbahagyta az ivást, ahhoz is hozzászokott, hogy egy pohár sört sem szabad. Ennek már hat éve.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik