Szórakozás

„Nem megy a szex, ha a szomszéd szobában a nagyi alszik”

Olvasónk szerint, ha nem megy a szex, szakítani kell, ő legalábbis megtette, bár sok évet pazarolt olyasvalakire, aki megcsalta őt, és akit eltartott pár hónapig. Újabb olvasói levelet teszünk közzé a hűtlenség témában, várjuk a szeretők és a félrelépő férjek, férfiak leveleit is az igyjartam@24.hu email címre!

Arra a cikkre szeretnék reagálni, amiben a hölgy, Erika párja nem akar szexelni. Nekem egy éve lett vége egy 5 és fél éves kapcsolatomnak. Talán három év után vettem észre, hogy kevesebb a szex. De minden olyan jó volt, hogy nem is foglalkoztam vele. Megkérte a kezemet, albérletbe költöztünk. Majd azért, hogy spóroljunk, a családjához. Kilenc hónapot voltunk ott. Szerintem összesen nem szexeltünk kilencszer. Felhoztam neki, hogy elég kevés a szex. A munkahelyén nem volt stressz. Azt mondta, hogy mégis a családi ház miatt van, nem tudja elengedni magát. Majd a saját lakásunkba költöztünk végre. Azt hittem, most változni fog. Semmi. Én is vettem fel szexi fehérneműt. Találtam ki új dolgokat. De azt mondta, fáradt vagy fáj a feje. Hát igen, itt rájöttem, mit érezhetnek a férfiak.

Olvasónk, Lujza írta meg a korábbi cikkre reagálva, mit lehet tenni nőként, ha a férfi elutasító az ágyban. Bár az ő párkapcsolatában számos jele megvolt annak, hogy rossz az irány, mégis, ahelyett, hogy együtt építették volna, az egész romba dőlt, és a férfi inkább másvalakit választott. Nőként sem jobb megélni, ha a férfi visszautasítja a szexet.

„Irigylem azt, aki havonta kétszer szexel”
Női olvasónk írt nekünk ismét arról, hogy a pasi ritkán nyúl hozzá. Férfi olvasók írjatok!

„Sokszor volt vita emiatt. Azt mondta, szeret és vonzónak talál. A vége az lett, hogy a fejéhez vágtam a gyűrűt. Befejeztem az egészet. Amik közben kiderültek: nyáron ő egy tanfolyamot csinált, így az én keresetemből éltünk. Mint kiderült, nem fiezetett minden számlát, ez akkor derült ki mikor el akartuk adni a lakást. A csekkek helyett a pénzt a mostani új menyasszonyára költötte. Két hónapig, amikor még együtt voltunk, én fizettem a randikat.

Én azt javaslom, hogy szakítson. Nem feltétlen csalják meg. De nekem senki ne mondja, hogy kiélte magát. Hiszen ha valakihez vonzódunk, azzal igen is akarunk összebújni. Hozzáérni, felizgatni kicsit, amikor nem lehet, mert utcán, étteremben vagy valahol vagytok. A mostani párommal akivel lassan egy éve együtt vagyunk, ezt érzem. Nem sok idő ugyan, de nem lankadt semmit a szexuális vonzalom. Ha szeretné a hölgy, szívesen elmondom neki részletesen, mik változtak az idő múlásával. Hátha segít neki a döntésben.”

Mit lehet tenni?

Bármelyik olvasói levelet is látjuk a megcsalás, hűtlenség témakörben, egyértelműen látszik, hogy már a megcsalás előtt jelen voltak a gondok a párkapcsolatban. A mostani levélben az egyik leggyakoribb okot láthatjuk, ami tönkreteheti két ember boldogságát, a családot: az, hogyha a szomszéd szobában ott fekszik a nagymama vagy az anyuka, egyáltalán nem a tinédzserkori élményeket hozza ki az emberből, hanem épp ellenkezőleg, marhára lohasztja a vágyat. A családi közeg, legyen akármennyire jó a család – bár ez elég ritka -, biztos, hogy befolyásolja a párkapcsolatot, annak minőségét. Ha pedig arról van szó, hogy egy fedél alatt kell élni, kevesen képesek ebből kiegyensúlyozott párkapcsolatot varázsolni.

A család közelsége a mindennapi gondokat, a biztonságos háttér mellett egyúttal a feszültségeket is jelenti.

Egyrészt azért, mert a felnőtt kapcsolatokban a lojalitás a párkapcsolat felé kell, hogy billenjen. Másrészt pedig azért is, mert minél több ember van benne a pár mindennapjaiban, annál kevesebb idejük marad kettőjükre, a közösen töltött minőségi időre. Casanova se tudott volna úgy felszabadultan szerelmeskedni, hogy közben az anyósa házában él hónapok óta. A másik, ami miatt idáig juthatott a kapcsolata az olvasónak, hogy a férfi nagy valószínűséggel nem tudott férfi lenni a nő mellett.

Természetes, ha a kapcsolatban segítik egymást, de ha a férfi elnyomva érzi magát, ha a nő tartja el, ha a nő többet keres, ha a férfi szinte gyerekként érzi magát a kapcsolatban, nem valószínű, hogy lesz kedve a szexhez. Ilyen helyzetben az sajnos nem segíti a férfi magabiztosságát, ha a nő szexi fehérneműben próbálkozik felkelteni a férfi figyelmét, sőt. A visszájára fordul az egész. Az ördögi kör elkezdődött, és ahogyan olvashatjuk is, általában megcsalással lesz vége az ilyen kapcsolatoknak, hiszen valamelyik fél biztos, hogy a saját nemiségét meg szeretné élni valakivel.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik