Szórakozás

„Rászoktam a fizetős szexre, mert a barátnőm zsarol”

30 éves férfi olvasónkat a barátnője lelkileg zsarolja, ő pedig a könnyebbik utat választja a mindennapok túléléséhez. Egyik sem jó, elvégre is minden ember kiegyensúlyozott és boldog életet szeretne élni valakivel, aki viszontszereti, elfogadja őt és tiszteli. Amennyiben te is jártál már így, vagy csak hozzá szeretnél szólni, írj a 24.hu párkapcsolatokkal foglalkozó blogjára, az igyjartam@24.hu email címre.

A minap olvastam Erika problémájáról. Én 30 év körüli férfi vagyok, a párom jóval fiatalabb nálam, szép, csinos és sok minden megvan benne, amire egy férfinak szüksége van. Több mint 4 éve élünk együtt, de nem érzem egyáltalán azt, hogy ő az, akire szükségem van. A szexuális életünk havi két-három alkalmat takar, neki sokkal többre lenne szüksége, amit meg is értek, mert nekem is, csak sajnos az a baj, hogy nem vele.

Rég elvesztettem már a bizalmam. Nem azért, mert megcsalt, nem tudok ilyenről, de ha tudnék, sem érdekelne. Bárcsak érdekelne. Többször próbáltam már szakítani, de folyton jött az érzelmi zsarolásaival, és sajnos enyhe pánikbetegség is társul mellé. A csalódásokért amit kaptam a kapcsolatban – mert a sok jó mellett sok rossz is van, ami sajnos már a jókon túlnőtt –, elkezdtem más nőkkel foglalkozni. Először havonta egyszer, most már sajnos ott járok, hogy hetente, mert így érzem jól magam. Tudom, hogy hibás vagyok!

Olvasónk, Róbert, akinek természetesen nem ez a neve, a korábban megjelent, Irigylem azt, aki havonta kétszer szexel címet kapott olvasói levélre reagált. Róbert a levele első részében arról ír, mennyire nehéz helyzetben van a párkapcsolatában. Nem tud szakítani, pedig annyi csalódást élt már meg, hogy szüksége van arra, hogy másnál keresse a pozitív élményt. Nagy valószínűséggel függésről beszélhetünk a párkapcsolatában, legalábbis erre utal, hogy a barátnője érzelmi zsarolással próbálja őt megtartani. Olvasónk a menekülést választotta, ahogyan sok más férfi is ezt teszi. A menekülése módja úgy tűnik, újabb függésbe keverte.

„Irigylem azt, aki havonta kétszer szexel”
Női olvasónk írt nekünk ismét arról, hogy a pasi ritkán nyúl hozzá. Férfi olvasók írjatok!

„Másik problémám hogy, fizetős szolgáltatásokat is igénybe veszek, de csak masszőz lányoktól, lassan két éve. Az elején elég volt havi egy alkalom, aztán kéthetente, most már heti 1-2, hogy valami izgalom legyen az életemben. Tudom, hogy ezt nem csinálhatom életem végig, sőt most se, el sem kellet volna kezdeni. De az alkoholhoz napi szinten nem tudok nyúlni. Tudom, mi hiányzik az életemből, úgy gondolom, tisztában vagyok saját magammal, de úgy érzem, hogy nekem ez kell, így vagyok boldog, mert nincs olyan nő, aki kezelni tudja azt, ami bennem van. Na, most leírom, amit már egy ideje szeretnék. Sok lánynál voltam, három-négy alkalom után meguntam mindenkit, a környéken szinte minden lányt ismerek aki ezzel foglalkozik. Most viszont találkoztam egy olyan lánnyal, akit nem tudtam megunni, érzéseim lettek.

Ezek az érzések nagyok erősek lettek, úgy éreztem, hogy végre valaki tudja, hogy nekem mi kell. Itt mindenkinél három lépés távolságot tartottam, de vele nem tudtam megtartani, nagyon mélyre ment az érzéseimben. Marketingnek gondoltam akkor is, meg most is. Ezért nem hittem az érzéseimben, de mindenképpen meg akartam tudni, mi ez az egész. Háromnaponta jártam, de kiderült számomra, hogy átverés az egész. Úgy gondolom, hogy a lányok belemennek a férfiak érzéseibe, és manipulálják őket, azért hogy sűrűn visszajárjanak hozzájuk. Mert aki nem ezt csinálja, hamar megunják. Naplót írnak a férfiakról, ha visszamegy hozzájuk valaki, akkor azt éreztetik hogy tényleg törődnek, még emlékeznek is a férfiakra. 
Köszönöm hogy elolvasták a levelemet!”

Mit lehet tenni?

A párkapcsolat alapja, hogy a konfliktusokat egyfajta feladatként kezelve a két fél konstruktívan megoldja, túl tudjanak lépni a gondjaikon. Emellett a szexuális összhang is fontos, ami jelen esetben az olvasótól kapott levél szerint egyáltalán nincs meg. A szex egyfajta lenyomata a párkapcsolatnak, ha az nem megy valamiért, akkor nagy valószínűséggel a kapcsolat egyéb területein kell keresni a megoldást. Ahogy az olvasói levélben is látható, egyértelmű, hogy Róbert azért nem kívánja a szexet a partnerével, mert

elnyomva érzi magát, úgy tűnik, érzelmi zsarolásokkal, játszmákkal tartják benne egy olyan kapcsolatban, amire ő már nem vágyik.

Mind érzelmileg mind testileg vannak igényei, ez természetesen, hiszen fiatal. És mivel szeretné magát ismét férfinak érezni, aki saját maga hoz döntéseket az életében, akire nem telepszik rá senki, így a könnyebbik utat választotta, ezzel látszólag egyensúlyban tartva a magánéletét. Csakhogy ez a helyzet is bonyodalmakat tartogatott, beleszeretett valakibe, ami várható esemény az életében.

Mivel nemcsak testileg, hanem érzelmileg, lelkileg és mentálisan sincs olyan párkapcsolatban, amiben kiegyensúlyozottnak érezhetné magát, bárhol is keresse, hamarosan ismét bele fog szeretni valakibe. De ne szaladjunk ennyire előre. Amit olvasunk, az társfüggést mutat, persze becsülendő, hogy nem lép ki a kapcsolatból, mert nem akar rosszat a barátnőjének, de ahol már ilyen mértékű a zsarolás és a veszekedés, biztos, hogy egyiküknek sem jó, a barátnő is szenved. A megoldásként választott masszőr lányok, akik testi szolgáltatást is kínálnak, újabb függést mutatnak — a szakirodalom egyébként ismeri a jelenséget, van ilyen, hogy prostituált-függés.

A megoldás az lenne számára, ha a vágyott testi és érzelmi összhangot megtalálná egyetlen nőben, de az mindaddig nem következik be, amíg nem képes szakítani a barátnőjével. Érdemes terapeuta segítségét kérni, akár párterápia formájában is a barátnővel, a szakember segíteni fog abban, hogy a szakítást ne halogassák tovább, és a barátnő ne fenyegetőzzön, ne tegyen kárt magában csak azért, mert vége van. A fizetős lányokra úgy tűnik, szó szerint rászokott az olvasó, ebben is csak terapeuta tud segíteni, ha az a cél, hogy boldog, harmonikus párkapcsolatban éljen az olvasó. Lehet ezt az életet is folytatni, és akár éveken át így élni, csak hát ugye minek.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik