Szórakozás

Kikötözős szexet akarsz? Így vezesd fel a pasidnak!

Az emberi képzelet természetes részei a szexuális fantáziák. Bár szeretjük nézni, olvasni másvalaki szexuális fantáziáját, gondolva a pornóra és az erotikus irodalomra, ritkán, vagy sohasem beszélünk a saját vágyfantáziánkról. Az aktuális partnerrel sem megy, nem merjük megmondani, mire is vágyunk a képzeletben. Pedig a szexualitáshoz az érzet az agyban indul el, az agy receptorai segítik az izgalmi állapot elérését.

A kiegyensúlyozott szexuális élethez hozzátartoznak az egészséges vágyfantáziák. Vannak, akik eltitkolják a partner előtt, miről is fantáziálnak, nem szívesen beszélnek róla, pedig ez utat tör az intimitásnak, a gátlások oldásában is szerepe van. Kétféle indíttatása is van a szexuális fantáziáknak:

  • az egyik a tudatalatti, ami jelentősen befolyásolhatja a vágyakat,
  • a másik pedig az olyan típusú fantáziák, amit tudatosak, de azok megélésére esély sincs.

A nők szexuális fantáziájában az alévetettség, azaz szubmisszív szexuális szerep, a megerőszakolás, a szex idegennel, rúdtáncos és prostituált szerep általánosságban jelen vannak. A tudatalatti is működteti ezeket, az erőszak-fantáziák mozgatórugója, hogy felmenti a nőt a vétség, bűn alól, amit a szexről gondol a tudatalattijában.

A férfi fantáziák is hasonlóak, általánosságban csoportszexről, domináns szexuális szerepről ábrándoznak, természetesen a jelenlegi partner is a szexuális fantáziák tárgya, jelen van még a kukkolás, nézni meztelen nőket például. A fantázia megtöri a tabut, a kiegyensúlyozott párkapcsolatban élő párok fantizálnak a szexről, beszélnek arról, megosztják egymással, ha nem is mindent, de ami megvalósítható, azt igen.

Hogyan mondjam el?

Nehéz beszélni a fantáziáról, még úgy is, ha tudjuk, mindenki életének szerves része a szexuális fantáziálgatás. Azért is nehéz, mert ott lehet a kérdés, vajon amiről fantáziálunk éppen, a partner elítéli? Szégyellnivaló és bűnös a fantázia vagy olyan, amit elfogadhat a partner? Másképp néz majd? A legegyszerűbb módja annak, hogy elmondjuk, mire vágyunk, ha nem kéztördelve bevalljuk, mint iskolás gyerek az 1-es osztályzatot, hanem a partner kezébe adunk egy könyvet, amiben benne van. A könyvről beszélgetni máris könnyebb, a fantázialista átbeszéléséhez jó alapot ad. Néma gyereknek anyja se érti a szavát, ez a mondás igaz a szexre is, ha a partner nem tudja, mire vágyunk, hogyan is adhatná azt meg.

A hosszú távú, monogám kapcsolatokban a szexuális fantáziákon keresztül erősíteni lehet a párkapcsolatot. Kalandokra vágyunk, ugyanakkor akarjuk és vágyunk a biztonságra, állandóságra, amit a párkapcsolat ad. Ezért hasznos megosztani a fantáziát.

A szexuális fantáziákról készült kutatásokban egyértelműen látszik, hogy a férfi és a nő fantáziái átfedésben vannak. Ha kölcsönösen megosztják egymással azokat, akkor akár drámai módon is javulhat a szexuális élet. Az erről való beszélgetésnek csak úgy van értelme, ha biztonságos körülményeket teremtünk. Azaz lehetőleg ne a legnagyobb stresszes időszakban nyomjuk rá a másikra a saját érzéseinket, vágyainkat, hanem várjuk meg, amíg nyitottá válik.

A könyv, erotikus irodalom ezért is praktikus megoldás. A pornó ebben a szituációban nem annyira éri el a célt, hiszen az készen kapott képet ad. Inkább az olvasott szavak, mondatok legyenek a kiindulópont, ezek valóban beindítják a fantáziát, és nem kicserélik azt másvalakiére (a pornó rendezőére).

Álomból valóság

Mennyit kérhetünk attól, akit nagyon szeretünk? Hol van az a határ, ahova már nem engedjük őt be a fantáziánkba, és mikor beteges az, amire vágyunk? És mi milyen messzire kell, hogy elmenjünk, hogy a szerelmünk fantáziáját teljesítsük?

Ezek ugyanis szinte biztos, hogy egyet jelentenek a komfortzónából való kilépéssel. Elképzelhető, hogy súlyosabb károkat szenvedünk, mintha nem cselekednénk, de az is lehet, hogy nem. A rizikófaktor, a félelem érthető. Azonban kockáztatni kell az életben, hogy boldogabbak legyünk, hogy még inkább megismerjük önmagunkat. A fantázia megvalósítása a valóságban teljesen más lesz, mint a képzelgés.

A változatosság sokat segíthet a vágy fenntartásában, ami a kölcsönös szexuális fantáziák megélését is jelentheti. Extrém helyszínek, segédeszközök kipróbálása, szerepjáték szex mind szóba jöhetnek, akkor is, ha korábban csak két-háromféle pózban esett jól a szex. A váratlan szerelmi kalandok, ötletek segítenek újabb szemszögből nézni a partnerre, így a megszokásnak véget lehet vetni. Ha pedig valaki arról fantáziál, hogy másokkal szexel, célszerű inkább nem elmondani, ez bár természetes jelenség, nők és férfiak fantáziálnak erről, ha boldog párkapcsolatban élnek akkor is, de galibát okozhat, holott egyáltalán nem minősíti a párkapcsolatot.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik