Szórakozás

Filmfőszerepet ajánlottak Szilágyi Istvánnak

Lópici Gáspár megformálóját évek óta mellőzi a szakma, mostanában börtönben ülő fia miatt került csak a címlapokra. Most azonban úgy néz ki, hogy a 80 éves Szilágyi István újra munkába állhat. Egy debreceni író-rendező, Polik József ugyanis főszerepet ajánlott neki új filmjében, a Szemünk fényében.

Azt gondolom, hogy az arca, a személyisége tökéletes lenne a filmhez. Abszolút főszerepet kapna, ez lenne méltó hozzá. Gyerekkori emlékem, hogy bár gyakran láttam filmekben, mindig csak mellékszerepeket, pár mondatot kapott. Szerintem ez méltatlan

– kezdte a Blikknek Polik.

A szakmai részén kívül a felkérésnek van egy másik oldala is. Hallottam, hogy milyen nehéz körülmények közt él, és szeretnék rajta segíteni. Már van pénz a filmre, de várunk még támogatókat, és szeretnénk pályázni is, és természetesen nem várnánk el, hogy ingyen játsszon nálunk Szilágyi, a büdzsétől függően akár milliós fizetést is adnánk neki.

Lópici Gáspár szerint csak játék volt, amikor a fia ököllel ütötte
A színész vallomása ellenére a fia továbbra is rács mögött marad.

A színész nagyon örül a felkérésnek, ugyanakkor fél is, hiszen kijött a gyakorlatból és egészségi állapota is nehezít a felkészülésén.

Meglepődtem ezen, de nagyon örülök, hogy megkerestek ilyesmivel. Régóta szeretnék újra dolgozni, de a betegségem miatt az elmúlt időszakban nem lettem volna képes rá. Nem bírtam volna, és sajnos nagyon sok ajánlatot azért nem is kaptam. A forgatókönyvet sajnos nem tudom magam elolvasni, az utóbbi időben nagyon sokat romlott a szemem, zöldhályog van rajta, de majd a feleségem felolvassa nekem. Nagyon kíváncsi vagyok, rég nem volt a kezemben forgatókönyv, és persze az izgatottság mellett félek is egy kicsit, hisz rég nem volt munkám

– magyarázta Lópici.

Felesége, Humenyánszky Jolán szobrászművész azt sem titkolta, hogy a pénz is jól jönne nekik.

Nagyon jól jönne a pénz, a házunk felújítása is félbe maradt, jó volna kifestetni, nehéz ezt kimondani, de nagy szükségünk van minden fillérre. Remélem, hogy komolyan gondolják a dolgot, és a férjem újra munkába állhat. A fiunknak, Péternek is szeretnénk karácsonyra valami csomagot küldeni a börtönbe, és várjuk őt haza.

Kiemelt kép: Kallos Bea/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik