Szórakozás

Arany-verset ilyen menőn még nem dolgoztak fel

Molnár Dávid
Molnár Dávid

rovatvezető. 2017. 11. 30. 09:50

Papírmadarakkal és papírfákkal teli erdőben forgatott a Margaret Island: az először nálunk, a 24.hu-n megjelenő új klipjükben Arany János A rab gólya című versét dolgozták fel az Arany János Emlékév keretein belül. A dal további Arany-feldolgozásokkal CD-n is megjelenik az Arany Lemezen.

A klip legmeghatározóbb eleme az a mesebeli vizuális világ, amit a stáb a Margaret Island rajongóival közösen teremtett meg: a zenekar felhívására ezernyi hajtogatott papírmadár érkezett a lelkes közönségtől.

Papírral dolgozni mindig nagyon inspiráló, bár a méretek miatt azért itt voltak nehézségek, például a majdnem kétméteres óriásmadarat meghajtogatni két ember számára is izgalmas kihívás volt. A fák elkészítése több napot vett igénybe, a rajongók által készített több száz papírmadár órákon át tartó fellógatásában pedig szinte az egész stáb részt vett. Amikor összeállt a díszlet, a világítástól igazán életre kelt és elkezdett működni

– mondta Bobor Ági látványtervező.

A jelenleg is zajló Engedd, hogy szabad legyek turnénk a szabadság témakörét járja körbe, így esett épp erre az Arany János versre a választásunk

– indokolták a zenekar tagjai, a klip rendezője, Cibulya Nikol pedig hozzáteszi: mivel a vers is a szabadság hiányáról és az az iránti vágyról szól, ezért a természettől elszakadva, de mégis egy újfajta természetet teremtve akarnak beszélni arról, hogy mit jelent a szabadság, ha azt nekünk magunknak kell megkreálni.

Miért pont Arany?

Kétszáz éve, március 2-án, Nagyszalontán született Arany János, egyik legjelentősebb költőnk. Az Arany János 200 Emlékévre az NKA Cseh Tamás Program meghirdetett egy pályázatot, melyre alkotó kedvű fiatalok jelentkezhettek, hogy a költő személyiségét és művészetét bemutassák az általuk képviselt művészeti ágon keresztül. A CD-n és digitálisan is megjelenő „Arany Lemez”-en a Margaret Island mellett még közreműködnek: YOULÏ (Horányi Juli), Hangácsi Márton, Baron Mantis, a Tha Shoudras, a The Immigrants, az  InFusion Trio, az Uzipov, a Drastik Putto, a Csillag Kórus és a Face’n’Base együttesek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.