Szórakozás

Kerekes székben rehabilitálódik az önpusztító kakas

Saját izgágaságára fizetett rá Roo, az észak-kaliforniai Darcy Smith kakasa. Az állatbarát család, néhány hete, ideiglenesen befogadott a baromfiudvarába egy idegen kakast is, aki a környékbeli tűzvész miatt vált otthontalanná.

Roo, érhető módon nyugtalan lett az idegen hím miatt, vetélytársat látott benne. Darcy számított erre, ezért egy külön ketrecben, jól elkülönítve tartotta a jövevényt. Arra azonban már nem számított, hogy a tyúkeszű Roo ennek ellenére is megpróbál majd megverekedni az idegennel. Szerencsétlen madár addig röpködött teljes erővel a rácsnak, míg végül nem bírt lábra állni.

Roo csőre kettétört, a taraja csupa vér volt, súlyos fejsérüléseket szenvedett és duzzanat keletkezett az agyán. A Smith család azonban megmentette a kakas életét. Állatorvoshoz vitték, majd a rehabilitációjához Ausztráliából rendeltek neki egy speciális tolószéket.

Darcy egy Funky Chicken nevű Facebook-csoportban osztott meg egy videót Roo felépüléséről. A kakas fizikoterapeutája Jessalyn, Darcy Smith 12 éves lánya. Mindketten azt remélik, hogy kedvenc kakasuk hamarosan jobban lesz, és nem kell élete hátralévő részét a tolószékben töltenie.

(via KHOU)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik