Szórakozás

Bárki megtalálja a lelki társát egy forradalmi randiappal

Sokat változott a társkeresés az elmúlt néhány évben, leginkább az olyan, okostelefonos applikációknak köszönhetően, mit a Tinder. A Facebookon megosztott információkkal dolgozó szoftver a közös érdeklődés alapján ajánl lehetséges partnereket egymásnak. Ezen fordított egyet, és okozhat így társkereső-forradalmat a „Hater”.

Ahogy az angolul értők már bizonyára sejtik, arról van szó, hogy a Hater (Gyűlölő) az alapján ajánlja be egymásnak az embereket, hogy mik azok a dolgok, amiket mindketten utálnak. Az ötlet zseniális! Gondoljunk csak bele, micsoda aknamező egy első randi, egy alapvetően ismeretlen emberrel, akár van közös érdeklődési területünk, akár nincs.

Vegyünk például egy vacsorát. Egy romantikus olasz étterembe hívjuk meg a másikat, de kiderül, hogy gyűlöli a tésztát, esetleg szusizni invitáljuk, mire kiderül, hogy a halnak még az említésétől is felfordul a gyomra. A Haterrel könnyen elkerülhetők az ilyen helyzetek.

Az appban, a regisztrálók kétezer témában gyűlölködhetnek, a különböző étkezési szokásoktól kezdve, a popsztárokon és a politikusokon át, a „belfie”-ig, vagyis a fenekekről készült szelfikig.

A Hater ügyvezető igazgatója, Brendan Alper elismeri, hogy az egész viccnek indult. Nemrég otthagyta a munkáját Goldman Sachsnál, hogy humorista lehessen, és egy jelenet írása közben jutott eszébe az utálaton alapuló társkeresés. Aztán minél többet gondolkodott az ötleten, annál világosabb lett előle, hogy mennyire lenne értelme megvalósítani.

Alpernek igaza lehet. Jennifer Bosson, a Dél-floridai Egyetem szociálpszichológusa 2006-ban végzett egy nagy kutatást, amivel igazolta, hogy az emberek azokkal barátkoznak a legszívesebben, akikkel ugyanazokat a dolgokat utálják.

(via Vice)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik