Szórakozás

Öngyilkos gondolatok gyötörték a Destiny’s Child énekesnőjét

A kétezres évek elejének legnépszerűbb lánycsapata volt a Destiny’s Child, aminek tagja volt Beyoncé és Kelly Rowland mellett Michelle Williams is. Utóbbi most egy tévés talkshow-ban vallott erős depressziójáról, és arról, hogy sokszor öngyilkos gondolatai is voltak.

A CBS The Talk cím beszélgető show-jában volt vendég az egykori Destiny’s Child tag, Michelle Williams, aki szokatlanul megnyílt pár nő – többek között Sharon Osbourne – és egy rakás kamera, ezzel együtt pedig milliónyi néző előtt is. Williams már tinédzser kora óta szenvedett rossz közérzettől, ami egyre csak erősödött, még akkor is, amikor már a Destiny’s Child tagja volt. Azonban akkor még nem tudta, hogy rossz közérzete valójában kőkemény depresszió.

Tons of fun today on @thetalkcbs! Thank you @jaypharoah for joining us and congratulations on your new show White Famous.

A post shared by Michelle Williams (@michellewilliams) on

Ha 25 évesen meg kellett volna neveznem, hogy mit érzek, azt mondtam volna, hogy depressziós vagyok, de egészen addig, amíg harminc éves is elmúltam, nem tudtam, mi történik velem.

Az énekesnő akkoriban próbált beszélni problémáiról a lánycsapat menedzserével – aki Beyoncé apja, Matthew Knowles volt –, de a férfi állítólag nem volt túl megértő, és értetlenkedett, hogy Williams miért érzi rosszul magát, mikor épp aláírtak egy többmillió dolláros szerződést, és indultak a következő turnéra. „Akkor azt gondoltam, rendben, talán csak fáradt vagyok. Azt hiszem csak azt akarta (Matthew Knowles – a szerk.), hogy hálás legyek, és az is voltam, de közben szomorú is” – mondta az énekesnő, aki hozzátette,

akkor gondolt először az öngyilkosságra.

Michelle Williamsen a sikerek miatt csak még nagyobb volt a nyomás, és végül ez vitte rá, hogy mások előtt is nyíltan beszéljen lelki problémáiról. A gospel-énekesnő egyébként nem először beszélt hangulatingadozásairól: 2013-ban a Good Morning America című műsorban egyszer már bevallotta, hogy depresszióval küzd, pedig a beszélgetés elején még nem tervezte, hogy ennyire őszinte lesz, de akkor úgy érezte, ezzel is segít másokon, hogy merjenek ők is segítséget kérni, vagy beszélni problémáikról.

Williams a műsor után Twitterén mondott köszönetet, illetve tisztázni próbált pár félreértést, ugyanis több újság is azt írta megszólalása kapcsán, hogy depressziója miatt ott akarta hagyni az együttest.

https://twitter.com/RealMichelleW/status/920847934484353029

Majd megköszönte a műsor készítőinek is, hogy teret adtak számára ahhoz, hogy megoszthassa a történetét, illetve rajongóinak azt üzente, ne féljenek ők se segítséget kérni, ha úgy érzik, bajban vannak.

Nem Michelle Williams az egyetlen híresség, aki depresszióval küzdött és ezt nyíltan fel is vállalta. Sinéad O’Connor idén nyáron Facebookon osztott meg egy videót, amin sírva beszélt öngyilkos gondolatairól. Az 50 éves énekesnő régóta küzd bipoláris zavarral, és már 2016 nyarán is ráijesztett rajongóira, amikor közösségi oldalán közölte, hogy öngyilkos lesz, és egy időre eltűnt. Szintén tavaly pedig egy amerikai rapper, Kid Cudi vallott arról, hogy depressziója és öngyilkos gondolatai miatt rehabra vonul.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik