Szórakozás

Újabb három nő vádolja nemi erőszakkal Harvey Weinsteint

Újabb három esetben vizsgálódik a rendőrség a Harvey Weinstein amerikai producert érintő nemi erőszak ügyében, írja a BBC. A nevek egyelőre nem nyilvánosak, annyit tudni, hogy a második áldozatot a producer 2010-ben, 2011-ben, és 2015-ben is zaklatta.

Weinstein egyelőre mindent tagad.

Szintén mai hír, hogy Lysette Anthony brit színésznő a The Sunday Times vasárnapi brit lapnak elmondta, hogy londoni otthonában erőszakolta őt meg Weinstein az 1980-as végén. Egy szánalmas, undorító támadásnak nevezte az esetet, amely után undort és szégyent érezett.

Woody Allen amerikai filmrendező, aki számos filmje készítésekor együtt dolgozott a producerrel, a BBC-nek adott interjújában elmondta, hogy hallotta a Weinsteinnel kapcsolatos híreket.

Harvey Weinstein volt az, akinek segítségével Woody Allen karrierje újraindult az után, hogy Mia Farrow színésznőtől való válásakor, fogadott lánya, Dylan Farrow molesztálásával vádolták meg az Oscar-díjas rendezőt. Farrow akkor vált el Allentől, amikor rájött, hogy fogadott lányának kapcsolata van férjével.

Az egész Weinstein-dologban az a nagyon szomorú, hogy mindenki részese annak. Tragikus az érintett szegény nők számára, és Harvey esetében pedig szomorú, mert életét így elfuserálta

– mondta Woody Allen.

A The New York Times és a The New Yorker tényfeltáró riportjai nyomán az elmúlt napokban több mint harminc nő, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, illetve európai színésznők is arról számoltak be a nyilvánosság előtt, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őket, négy nő pedig nemi erőszakkal is megvádolta a hollywoodi producert. Az egyikük Rose McGowan színésznő.

A New York-i és a londoni rendőrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.

Az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia szombaton kizárta soraiból a szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolt Harvey Weinstein producert. A brit filmakadémi csütörtökön felfüggesztette tagságát.

Franciaországban pedig kezdeményezték, hogy Harvey Weinsteint fosszák meg a civileknek adható legmagasabb hazai kitüntetéstől, a Becsületrendtől.

(mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik