Szórakozás

Harvey Weinstein azzal hencegett, hogy kiket sikerült már ágyba vinnie

A történetek, melyek azt támasztják alá, hogy a filmmogul, Harvey Weinstein évek óta, szexuálisan zaklatta a színésznőket, egyre csak gyűlnek. A Brit Filmakadémia már fel is függesztette a producer tagságát, felesége pedig elhagyta.

Habár Lindsay Lohan a védelmébe vette Weinsteint, több sztár saját, személyes rossz tapasztalatával állt a nyilvánosság elé. Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow is csatlakozott ehhez, a francia színésznő, Léa Seydoux pedig részletesen elmesélte, hogy a filmes hogyan próbálkozott be nála.

Újabb színésznő vallott Harvey Weinsteinről: Elvesztette a kontrollt és rám vetette magát
Léa Seydoux francia színésznőnek is volt rossz élménye a szexuális zaklatással vádolt producerrel.

Most a modellszakmából induló, nyíltan leszbikus színésznő, Cara Delevingne osztotta meg saját történetét. Elmondta, hogy karrierje elején kapott egy igen kellemetlen hívást Weinsteintől, aki azt ecsetelte, hogy sosem lesz belőle hollywoodi sztár, ha felvállalja a másságát vagy nyilvánosan mutatkozik más nőkkel.

Egy-két évvel később aztán személyesen is megtapasztalta a producer stílusát.

Egy hotel halljában találkoztam vele és egy rendezővel egy közelgő film kapcsán. Miután a rendező elment, Harvey megkért, hogy maradjak és beszélgessek vele. Amint kettesben maradtunk, elkezdett hencegni a színésznőkről, akikkel lefeküdt és arról beszélt, hogy csinálta meg a karrierjük, de más illetlen, szexuális jellegű témákat is feszegetett. Aztán felhívott a szobájába

– kezdte Delevingne, aki először visszautasította az ajánlatot és kérte a kocsiját, de azt valamiért nem tudták előállítani neki, így félve, de felment a szobába.

HOLLYWOOD, CA – JULY 17: Cara Delevingne attends the premiere of EuropaCorp and STX Entertainment’s “Valerian and The City of a Thousand Planets” at TCL Chinese Theatre on July 17, 2017 in Hollywood, California. (Photo by Neilson Barnard/Getty Images)

Amikor felértünk, észrevettem, hogy van egy másik nő is a szobában. Ekkor úgy gondoltam, hogy biztonságban vagyok. Ezután arra kért minket, hogy csókolózzunk.

A modell-színésznő annyira ideges volt, hogy azzal próbált hárítani, hogy elkezdett énekelni, mintha egy valódi meghallgatáson lenne.

Az éneklés után ismét közöltem, hogy mennem kell. Odavezetett az ajtóhoz, aztán elém állt és megpróbált szájon csókolni. Megállítottam és eltűntem a szobából.

Cara Delevingne végül megkapta a szerepet, de bevallása szerint végig szörnyen érezte magát.

Azóta is szörnyen érzem magam, amiért megcsináltam a filmet. Úgy éreztem, hogy nem érdemlem meg, és csak a történtek miatt kaptam meg a szerepet. Nagyon sokat hezitáltam azon, hogy beszéljek-e minderről… Nem akartam megbántani a családját. Bűnösnek éreztem magam, mintha valami rosszat csináltam volna.

Nyitókép: AFP/Yann Coatsaliou

Ajánlott videó

Olvasói sztorik