Szórakozás

Szuperszoprán és minibalhé az X-Faktorban

A mentorok között újabb vita alakult ki, hogy Puskás Peti mindenkit továbbengedne a székes feladatokhoz.

Az X-Faktorhoz hasonlatos zenei tehetségkutatóknak mindig az eleje és a legvége a legérdekesebb, előbbi főleg azért, mert az első pár adás mindig a páratlan tehetségek mellett a magamutogató őrültekről szól, akiknek nincs olyan rokona, vagy ismerőse, aki megmondaná nekik: maradjanak otthon. Most már javarészt elfogytak az őrültek, trollok még azonban maradtak, és az X-Faktor szereplőválogatása annyival van megfejelve, hogy az első kiválasztottak még háromkörös rostán kerülnek be végül az élő show-ba.

Az első akadály megugrása után a versenyzők már nem saját maguk által választott számot, hanem a zsűritagok által meghatározott dalokat adnak elő, amit meg kell tanulniuk a helyszínen, és ezután elő kell adniuk csoportosan. Ilyenkor már van lemorzsolódás, akadt is néhány olyan jelentkező, aki köszönte szépen és elhagyta a versenyt, mert nem volt hajlandó Puff Daddy– vagy Halott Pénz-nótát előadni.

A transznemű előadón síró Gáspár Laci és a gonosz energiáktól rettegő Radics Gigi volt az X-Faktor csúcspontja
A szombat esti utolsó X-Faktor válogatóján Puskás Peti egy idő után mindenre igent mondott és emiatt izgalmas mentoráltjai lehetnek.

A műsor első percei ennek az élménynek a versenyzői feldolgozásáról szóltak, sokan sokféleképpen mondták el, mennyire nehéz ez a feladat és mekkora a nyomás. Ez azért látszott is, ugyanis az első negyedórában átütő erősségű produkció nem is született, akik továbbmentek, igazából az első selejtezőben látott produkciójuk láttán megelőlegezett bizalommal jutottak tovább. Ilyen volt Nagy Krisztián, Puskás Peti kedvence (akit ByeAlex csak primadonnának titulált, ugyanis a srác előadta, idegösszeomlást kapott), valamint a kopasz, tetovált lány, Erdős Viola, aki pedig ByeAlex titkos favoritja volt – aki a Van valami a levegőben rapbetétét nem tudta fejből, így egy kis papírcetliről olvasta.

Mint mindig, a zsűri nehéz helyzetben. Fotó: RTL Klub

Ebben a szakaszban a műsorkészítők nem mutatták meg ByeAlex másik selejtezős kedvencének, Tóth Bettinának a produkcióját, csak konstatálhattuk, továbbment a „székes feladatra”. Ezután érkezett a Pán Péter együttes I’ll Be Missing You-feldolgozása, amit ByeAlex csak

pusztulatosnak

titulált okkal, ám társai továbbengedték őket. A mentor ki is kelt magából, hogy a mellette ülők miért akarnak mindenkit tovább engedni. Gáspár Laci azzal zárta le a vitát, hogy

ez a műsor nem az Alex kedvencei címet viseli.

Utána jött egy közepesen erős kör, négy lány, Berkényi Csilla, Pecija Snjezana, Almási Kriszta és Boelens Julianna, akik a Spice Girls Wannabe című számát adták elő, apró csúszkálásokkal és a nem meglepő összeszokatlanság miatt kicsit bénán, de lendületesen. A zsűri mind a négyüket továbbengedte, bár ByeAlex ismét dohogott egy sort mentortársain:

Oké, majd idomulok a hülyeségeitekhez.

Nagy Krisztián éppen hogy továbbment, majd hatalmasat énekelt. Fotó: RTL Klub

Aztán jöttek Puskás Peti percei. Mint emlékezetes, az előző válogató második felében az őrület határán, a mentorok szinte minden cikis produkciót továbbengedtek, amelynek első számú okozója a The Biebers frontembere volt. Megérkeztek azok az énekesek, akik inkább szerethetők, mintsem tehetségesek voltak, és ahogy az előző adásban, Puskás Peti ezúttal is kapott egy belső monológot, amiben kifejtette:

Ezt akartam.

Hegedűs Péter, Kovács Gémes Julinanna, Adorján János és Pozsár Tamás szintén Halott Pénzzel próbálkoztak. A kulcsszó pedig tényleg a próbálkozás, mert utóbbi versenyző olyannyira elfelejtette a szöveget, hogy sorokat improvizált. Ennek ellenére mind a négyen továbbjutottak, Puskás pedig már előre dörzsölte a tenyerét, hogy ez lesz minden idők legjobb székes feladata.

Aztán jött Csitári Tamás taxisofőr, a 15 éves Papp Rebeka, a John Lennon dallal előző adásban továbbjutó Csizmandia Sándor bácsi és Auth Gábor, akik esetében már némi kritikát gyakorolt a zsűri, és hazaküldték mind a négyüket, miután két részre szakadtak a mentorok: ketten a mindenki megy-, ketten a mindenki marad mellett kardoskodtak. Ezt követően azonban ovis szintű veszekedés vette kezdetét, ami után Radics Gigi az épületből már távozó Auth Gábort végül visszahívta. Közben a stúdióban forrtak az indulatok, ByeAlex azzal vádolta Puskást, hogy nem különb a trollként ideérkező énekeseknél, mert mindenkit továbbenged.

50 perc után végre megérkezett a műsor első igazán kiemelkedő produkciója, a Flashlight, amit a „külföldi blokk” adott elő, ahogy az utána érkező kerekesszékes Ricco és Claudia is, hogy nehéz elképzelni, ne legyenek ott az élő showban is.

Barna Martin nagy erőssége lehet az élő show-nak is, ha bekerül. Fotó: RTL Klub

Baracksütivel érkezett a Tázlári Rozmaring Asszonykórus, akik szintén a Van valami a levegőbennel próbálkoztak, a mentorok pedig bízva Puskás Peti értékítéletében, megengedték neki, hogy egymaga döntsön a sorsukról, aki aztán mindannyiukra rácáfolt és továbbengedte őket, majd előadott valami furcsa és homályos hasonlatot a barackok és az asszonykórus viszonylatában.

Ezután elfogytak a jelentkezők és következett a szétosztásuk. Gáspár Laci az együtteseket (és velük együtt a tázlári néniket) kapta, Puskás Peti a 25 évnél idősebbeket, ByeAlex a lányokat, míg Radics Gigi a fiúkat.

A reklám után érkezett is az első székes feladat, és mivel ebben Radics Gigi az abszolút újonc, a többiek őt lökték be először, hogy válassza ki az összes fiú jelentkező közül azt a hatot, akiket továbbvisz. A felhozatal egészen erős volt, hiszen az első hat embert: Miszlai Mártont, Barna Martint, Fehér Martint, Gombos Attilát, Lingura Tibort és Bereznay Dánielt rögtön le is ültette, rendkívül nehéz helyzetbe hozva magát, hiszen így mindig valakit fel kellett állítania, ha továbbjuttatna egy új énekest.

Ezt szinte minden körben megtette, a Balázs Fecó Maradj velem című számával érkező Lakatos Krisztiánt Lingura Tibor helyére ültette, Kovács Pált Fehér Attila székére, Pál Szilárdot pedig Gombos Attiláéra. Az előző körben éppenhogy továbbcsordogáló Nagy Krisztián viszont olyat énekelt, hogy Radics Gigi felállva tapsikolt, naná, hogy széket adott, Miszlai Márton kárára. A szuperszoprán Mézes Norbert szintén egy éppencsak továbbjutó volt, akiben ByeAlex egyáltalán nem bízott, mert a selejtezőn nem látta énekelni, de mentortársai akkor meggyőzték. Az előadott Conchita Wurst szám hallatán viszont megkövette magát,

Most kezdtem el irigyelni Gigit.

Pál Szilárd helyére ült le.

Gulyás Roland utolsóként énekelt, de a legnagyobbat. Fotó: RTL Klub

Utolsóként Gulyás Roland érkezett, aki akit tavaly Puskás Peti a székes feladatnál kiszavazott, mivel helyette a később az élőshow-ból kizárt Petics Kristófnak szavazott bizalmat. A This is my Kingdom come-mal viszont olyat énekelt, hogy azzal feltette a koronát a műsorra is, nem volt kérdés, hogy marad. Ennél a produkciónál Puskás Peti szórt hamut:

Múlt évben az utolsó pillanatban állítottalak fel, most az utolsó pillanatban leültetnélek.

Gáspár Laci is kontrázott egyet és tényleg nem lőtt mellé nagyon:

A fiúk közül magasan te vagy a legjobb.

Radics Gigi addigi nagy kedvencét, Lakatos Krisztiánt állította fel a kedvéért.

A székes kihívások vasárnap este folytatódnak a lányokkal, az együttesekkel és a 25 évnél idősebbekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik