Szórakozás

Benkő László: Érzem a törődést, hogy nem hagynak egyedül

Hosszú hónapok bizonytalansága és vizsgálatok sorozata után, június végén kiderült, hogy Benkő László májdganata rosszindulatú. Az Omega billentyűse azonban a sokkoló hír után sem zuhant magába, s bár még messze a gyógyulás, jó híreket is kapott.

Benkő a kemoterápia alatt sem lassít, folyamatosan koncertezik.

“Engem a zenélés tart életben, a zene tud meggyógyítani. Amióta egy májusi kivizsgálás után felfedezték, hogy a májamon van egy kis elváltozás, a doktorok a legkörültekintőbben, szoros naptár szerint kezelnek. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nincs áttét, s ezt rendszeres kemoterápiás kezeléssel meg lehet állítani. Ezért aztán majdnem napi szinten beszélek az orvosommal, mert az se szokványos dolog, hogy egyik nap Kanadába utazom, a következő héten pedig Brassóban adunk koncertet”

– mondta a Blikknek Benkő László, aki örül, hogy jó szakemberek kezében van.

“Pszichésen nagyon sokat segít nekem, hogy ­állandóan magam mellett tudhatom az orvosaimat, még ha telefonon is. Érzem a törődést, hogy nem hagynak egyedül. Persze a kezelésnek vannak kellemetlen mellékhatásai, de ahogy ezek eltűnnek, bizakodóvá válok, ez újabb reményt ad, hogy mihamarabb felgyógyulok.”

(Kiemelt kép: TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik