Szórakozás

Pályázatot írtak ki a Hofi-szobor megjavítására

Ahogy arról korábban hírt adtunk, vélhetően részeg vandálok szakíthatták le a legendás komikusnak, Hofi Gézának emléket állító szobor fejét a Nagymező utcában. Ennek már három hete, de a térfigyelő kamerák ellenére a tettesek azóta sem kerültek elő a Mikroszkóp Színház előtt álló szobor meggyalázása kapcsán.

Hofi Géza (Array)
Hofi Géza szobrát meggyalázták
Részeg vandálok szakíthatták le a legendás komikusnak emléket állító szobor fejét a Nagymező utcában.


“Úgy tudom, hogy a nyomozás abbamaradt a rongálás ügyében, mert a felvételről nem lehetett senkit sem azonosítani. So­kan voltak…”
– mondta el a Borsnak Stremeny Géza, a Hofi-szobor alkotója.

“A minap volt egy szakértői bejárás a szobornál, hogy megállapítsák, pontosan mit kell csinálni, milyen munkafolyamatra van szükség. A Budapest Galériának jelenleg három árajánlatot kell megnéznie, és el kell döntenie, hogy melyiket fogadja el. Úgy gondolom, ez jövő héten már meglesz. Maximum négyszázötvenezer forint lesz a javítás, de jóval kevesebb pénzből is meg lehet oldani. (…) Pályázatot hirdettek a javításra, remélem, egy hozzáértő embert fognak kiválasztani erre a nemes feladatra. A szobor feje egyébként azóta is nálam van, jól megvagyunk kettecskén” – nyilatkozta a művész a lapnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik