Szórakozás

Gyűlöletszimbólum miatt kénytelen visszahívni a Zara az egyik farmerszoknyáját

Napokkal ezelőtt az internet teljesen kiakadt a Zara egyik új szoknyájára, mert annak az oldalán egy Pepére, a békára kísértetiesen hasonlító motívum látható. Íme:

Igen, tudom, arra gondolsz, hogy ki a franc az a Pepe és mi bajuk van ezeknek az embereknek?

Akármilyen hihetetlen, de Pepe, a béka, aki egyébként így néz ki

Pepe, a béka

Szóval Pepe, a béka gyűlöletszimbólumnak számít 2017-ben a globális internetes térben, pedig ez nem volt mindig így. Az internetes mém kálváriája elég hosszú és szomorú történet, szóval legyen elég annyi, hogy Pepét eleinte nem arra használták, amire manapság. Most ugyanis a szélsőjobb egyik kedvelt figurája, akivel gyűlöletkeltő, uszító, rasszista, homofób, idegengyűlölő gondolatokat szokatak kifejezni.

A mostani zarás mellényúlás jól mutatja, hogy micsoda katyvasz és káosz uralkodik az internetes mémkultúrában

Mivel a világhálón ma már minden működhet dupla, sőt, triplacsavaros poénként is, így nem lehet eldönteni, hogy valami csupán ártalmatlan tréfa, vagy teljes népcsoportokat megsértő aljasság. Pepével is pontosan ez történt. Egy idő után nem lehetett tudni, hogy éppen ki milyen indokból használja a békát, ebbe a csapdába pedig csúnyán belesétált a Zara is.

Egyetlen megoldás van, a halál

Az eredeti Pepét megalkotó művész, Matt Furie úgy döntött, hogy utoljára megpróbálja visszaszerezni a teremtményét az internetes náci trolloktól. Furie rájött, hogy ezt csak úgy tudja megtenni, ha megöli Pepét, ezért elkövette a következő rajzot:

Akárhogy is, a Zarának ez már nem az első olyan esete, amikor csúnyán beleszaladtak a pofonba, emlékezzünk csak vissza a Dávid-csillagos szettjükre. Ehhez azonban gyorsan tegyük hozzá, hogy azaz eset sokkal egyértelműbb volt a mostatninál.

Konbini

Ajánlott videó

Olvasói sztorik