Szórakozás

Hét év Föld körüli biciklizés után ölelhette magához édesanyját egy férfi

Az angol Leigh Timmis hét évvel ezelőtt elindult egy nagy megpróbáltatásokat ígérő kalandra. Egészen pontosan elhatározta, hogy két év alatt körbebicikliz a Földet. Persze az optimista ütemterv megdőlt, amikor kiderült, milyen kihívásokkal teli az út.

A kis túra végül hét év hosszúra nyúlt, amiből Timmis most szombaton tért haza Derby-be. A nap egyik legnagyobb fénypontja pedig az volt, amikor magához ölelhette édesanyját, akit 2014 óta nem látott. Utoljára akkor találkoztak, amikor az asszony meglátogatta a fiát Tajvanon.

Nagyon ideges voltam, mielőtt megérkezett, de annyira jó végre látni

– mondta Kim Kimberley, majd hozzátette: “Nagyszerű élményben volt része, és kétségtelenül szükség volt némi igazításra, újratervezésre, hogy visszatérjen, de annyira örülök, hogy itt van.”

Timmis az utazását arra használta fel, hogy körülbelül 128 ezer dollárt gyűjtsön a Derbyshire-i jótékonysági központnak, amely gyermekek üdültetésével foglalkozik. A férfi 43 000 mérföldet tekert, hat kontinensen járt, átlagos napi költségvetése pedig körülbelül 6 dollár volt.

A hazaérkezés érzése hihetetlen volt – mondta Timmis – és évek óta először látni édesanyámat pedig igazán különleges pillanatot volt.

Most az egész világ a szívmelengető ölelésüket ünnepli.

(via)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik