Szórakozás
Music Hungary konferencia Egerben

Andy Vajna tévéje újabb jogvita elé néz – jöhet a liCHI TV

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 03. 30. 19:09

Jogászok vizsgálják a nagy hollywood-i médiavállalatok tulajdonában lévő Chili.tv internetes médiaszolgáltatónál, mit kezdjenek a kormánybiztos Chili TV-jével. A TV2 eközben lehet, hogy liCHI TV-re változtatja a csatornája nevét.
Korábban a témában:

Meglehetősen nagy esélye van annak, hogy újabb jogvita elé néz a TV2 Csoport, méghozzá egy olyan céggel, amely mögött olyan nagy amerikai hollywood-i stúdiók állnak, akikről a filmügyi kormánybiztos is egészen biztos hallott már.

Ha meg akarják érteni, miről van szó, nézzék meg a http://de.chili.tv internetes címet, vagy nézzék meg az alábbi képernyőképet.

chili.tv
A chili.tv 2012 óta működik, Vajna chilitv.tv oldala tavaly óta

Ahogy látszik, a webcímen nem az Andy Vajna TV2 csoportjához tartozó, tavaly indult Chili TV gasztrocsatorna tartalmai találhatók, az ugyanis a hasonló www.chilitv.tv oldalon érhetők el. Mint kiderítettük, előbbi mögött négy hollywood-i vállalat, a VIACOM, a Paramount, a Warner Bros., és a SONY Pictures állnak. Megkeresésünkre azt is elmondták a chili.tv üzemeltetői, semmi közük Vajnáékhoz. Az oldalt és a mögöttes céget még 2012-ben alapították, vagyis jóval előbb, mint ahogy a magyar Chili TV megkezdte működését, illetve bejegyezték volna a chilitv.tv címet.

Az oldalon egy független európai, több nyelven és több országban is elérhető úgynevezett transactional video on demand (TVOD) szolgáltatás üzemel, ahol különböző médiatartalmakat lehet lekérni díjért cserébe. Megtalálhatunk itt a 101 kiskutyától kezdve a népszerű Starwarsig egészen sokféle audiovizuális tartalmat.

Mivel az amerikai hátterű oldal már több évvel hamarabb működött, mint Vajna tévéje, így az nem valószínű, hogy az amerikaiak lemondanának a nevükről, főleg hogy azt több védjegyoltalommal is ellátták. Kérdésünkre a külföldi chili.tv sajtósai azt mondták, olasz és európai regisztrált védjegyoltalommal is rendelkeznek.

És láthatóan nem örülnek Vajnáéknak, mert kérdésünkre elmondták, hogy nekik semmilyen kapcsolatuk nincsen a magyar tévétársasággal, és jelenleg jogászaikkal vizsgálják, hogy milyen lépéseket kellene tenniük a magyar  tévés cég ellen.

A TV2 nem válaszol, de jöhet a liCHI TV

Egyébként megkerestük az ügyben a TV2 sajtóosztályát is, hogy volt-e tudomásuk a 2012 óta működő chili.tv-ről, amikor hasonló logóval és azonos névvel Chili TV néven indítottak csatornát, illetve nem tartanak-e attól, hogy perré fajul az ügy, főleg hogy már így is van egy másik jogvitájuk a Chili TV körül, de cikkünk megjelenéséig egyik kérésre sem válaszoltak. Érdekes viszont, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál megkezdték liCHI TV néven egy új védjegyoltalom regisztrációját.

Ez egyébként inkább azzal függhet össze, hogy a TV2 ellen már most is folyamatban van egy bírósági végrehajtás, mivel a tévétársaság nem hajtotta végre a bíróság januári ideiglenes intézkedésre irányuló határozatát, ami alapján a TV2 egyelőre nem használhatná a Chili TV elnevezést. (A TV Paprikát működtető AMC Networks indította az eljárást, mivel szerintük a Chili TV sérti a TV Paprika védjegyoltalmi jogait.)

Arra is rákérdeztünk, hogy a TV Paprikát működtető AMC Networks céggel kialakult jogvitájuk miatt született bírósági végzés végrehajtásának elmaradása miatt elindult bírósági végrehajtás miatt befizették-e már a bírságot. Ám erre sem válaszoltak.

 

Kiemelt kép: Andy Vajna kormánybiztos, a TV2 tulajdonosa
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.