Szórakozás a világ egy fura hely

A kínaiak nemcsak lemásolták, de fel is javították a híres londoni hidat

A Temze felett átívelő Tower Bridge szucsoui párjában még kávézót is találhatnánk.

Kína egyik legrégebbi városa, az építészeti gyöngyszemekben bővelkedő Szucsou a XXI. századra Kína keleti részének leggazdagabb metropoliszává nőtte ki magát. Pénzügyi központtá váló negyede, Csiangcseng utcái felett így egyre nagyszabásúbb építmények, sőt, ikonná vált építészeti gyöngyszemek másolatai emelkedtek a magasba: egy szélmalommal megspékelt holland városka, a sydney-i öböl, a párizsi III. Sándor-híd,

vagy épp a londoni Tower Bridge.

A kínaiak azonban nemcsak egyszerűen lemásolták, hanem még komplikáltabbá is tették az 1894-ben megnyitott, emelt gyaloghíddal is rendelkező, felnyitható függőhídként született hidat, hiszen rögtön kettőt is építettek belőle egymás mellé, és egy négysávos utat, valamint két gyalogos sávot feszítettek közéjük. A tornyokban a kávézókhoz és az emelt gyaloghídhoz vezető liftek kaptak helyet.

A 2012-ben átadott szucsoui furcsaság létezése eddig nem igazán kavart nagy port a szigetországban, de az elmúlt hetekben egyre több figyelmet kap, így nem kizárt, hogy a – nyilvánvalóan mindenféle engedély nélkül épült – híd miatt a város vezetése jókora dorgálást kap majd.

Fotók: STR/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik