Szórakozás

Szépségkirálynőktől az Oscarig: 5+1 kínos pillanat, amikor rossz nyertest hirdettek ki

Elég hangos az idei Oscar-botrány, viszont nem egyedi: összegyűjtöttük az elmúlt néhány év legrosszabb bejelentéseit.

Topmodell leszek, 2010

A műsor ausztrál kiadásában hét évvel ezelőtt volt a legkínosabb pillanat: a műsorvezető Sarah Murdoch (aki egyébként Rupert Murdoch fiának, Lachlannek a felesége) véletlenül Kelsey Martinovichot hirdette ki győztesnek.

Még mindig elképesztő rosszul érzem magam miatta. Arra sem voltam képes, hogy visszanézzem a felvételt.

mondta a HuffPostnak az eset után, majd amikor felvetették neki, hogy csupán a nézettség miatt intézték így, hozzátette: túl közel kerültek a lányokhoz ahhoz, hogy ilyesmit tegyenek velük.

Arról is beszélt, hogy mi történt az ominózus pillanatokban.

Az utolsó információ, amit kaptam, az volt, hogy Kelsey az első, Amanda a második. Aztán eljött a bejelentés ideje én pedig nem kaptam semmi új infót, szóval mondtam, amit hallottam.

Aki beszél angolul vagy nem, de szereti a kínos pillanatokat, itt megnézheti, mi is történt:

BET Awards, 2011

Egyetlen pillanat lett álomból rémálom, amikor Tiffany Greene nézőként megkapta a lehetőséget arra, hogy ő jelentse be a gála közönségnyertesét, ám elrontotta a győztes nevét.

Kétszer is.

Történt ugyanis, hogy ahelyett, hogy a Rihanna-Drake párost hívta volna a színpadra What’s My Name című közös számukért, azt mondta, hogy Chris Brown lett a győztes. Ezután gyorsan kijavította magát az előzőekre, de később kiderült, mégis Chris Brown lett a befutó, vagyis először mondott jó nevet.

Minivideó a jelenetről:

X-Faktor, 2015

Olly Murs 2009-ben jelentkezett az X-Faktorra, hat évvel később pedig már ő vezette a műsort. Max Stone kiesése után Monica Michael és Anton Stephans párbajozott. A zsűri döntetlenre szavazott, a nézői szavazatokra vártak, amikor Murs azt mondta:

Sajnálom, Monica, attól tartok, te mész haza.

Caroline Flack, a másik műsorvezető gyorsan kijavította és hozzátette: a szavazás még nem ért véget. Murs ‘”jóslata” egyébként igaz lett és Monica Michael távozott a showból.

Miss Universe, 2015

Egy hónappal később, december végén Steve Harvey is bakizott egyet.

Véletlenül Miss Kolumbiát, Ariadna Gutierrezt hirdette ki győztesnek, majd csak pár perc múlva derült ki, hogy ő az első udvarhölgy lett – a győztes a Fülöp-szigeteki Pia Alonzo Wurtzbach.

Aki egyébként az idei döntőt is vezette, ahol a magyar lány, Bódizs Veronika elég korán kiesett. Harvey pechére mémek főszereplője lett és még mindig vele szimbolizálják a bakikat – például a hétvégi Oscart is.

National Television Awards, 2017

A 89 éves Ken Dodd kétszer is a Mrs. Brown Boys-t olvasta fel (egyszer az Orange Is the New Black helyett), amikor a Legjobb vígjátékműsorokat konferálta fel. A díjat egyébként előbbi nyerte, Brendan O’Carroll főszereplő pedig azzal viccelődött, hogy

kétszer jelöltnek lenni egy kategóriában igazán felemelő, szóval nagyon szépen köszönik.

Ken Dodd | Fotó: Getty Images

+1: Oscar, 2017

Amikor úgy tűnt, hogy a Kaliforniai álom az este egyik legnagyobb győztese, és a 14 jelölésből a legfontosabb kategóriát is elviszi, jött a soha nem látott baki.

Warren Beatty kezébe a szervezők rossz borítékot adtak, és Emma Stone neve láttán azt hirdette ki, hogy a Kaliforniai álom nyert.

Először a Kaliforniai álom stábja vonult fel, túl voltak a köszönőbeszéden is, mikor kiderült, hogy nem ők, hanem a Holdfény kapja a legjobb filmnek járó díjat. Természetesen erről is van videónk:

Nem újdonság

A HuffPost egyik olvasója arra hívja fel a figyelmet, hogy volt már egy hasonló eset:

1964-ben Sammy Davis Jr. kezébe rossz borítékot nyomtak, ő pedig a legjobb adaptáció helyett a legjobb eredeti filmzenét jelentette be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik