Szórakozás

Neil Patrick Harris fecskenaciját nem tudjuk kiverni a fejünkből

Ahogy Travolta cikijét sem, bármennyire is szeretnénk. Íme, a legbizarrabb Oscar-pillanatok, amelyeket sajnos nem tudunk elfelejteni.

John Travolta esete Adele Dazeemmal

Ennek a drága jó embernek egyetlen feladata volt, elmondania egyetlen mondatot, amelyben bejelenti a műsor soron következő fellépőjét, Idina Menzelt, hogy az elénekelhesse a Jégvarázs Let It Go című gigaslágerét. Ehelyett ami elhangzott:

köszöntsük a színpadon a megátalkodottan tehetséges, megismételhetetlen Adele Dazeemot!

Hogy kicsodát? A fél terem és az egész internet sírva röhögött, Menzel pedig tweetben kösönte meg az alakítást: KÖSZÖNÖM, JORN TROMOLTO! – írta. Feledhetetlen.

Rob Lowe és Hófehérke

Még 1989-ben esett meg az a teljességgel érthetetlen produkció, amelyben Rob Lowe a Proud Mary című nóta egy átköltött verzióját adta elő a gálán egy ismereten női előadóval, aki történetesen a klasszikus Disney-féle Hófehérke-jelmezben állt színpadra. Az egész fájdalmasan kínos volt, a Disney-nek annyira belefájdult a füle, hogy beperelték a produkciót.

Neil Patrick Harris kisgatyája

Oké, összességében imádtuk a 2015-ös Oscar-gála házigazdájaként, sőt, még a kisgatyás jelenetet is meg tudtuk érteni, elvégre a Birdman-parafrázishoz elengedhetetlen volt ez az outfit – ami ráadásul remekül is állt Harris kimunkált izmain. De azért basszus, az mégiscsak egy fecske. Ez a videó meg egyenesen hibátlan.

James Franco Marilyn Monroe-ként

Az egész 2011-es Oscar-gála súlyos blamázs volt, ami a műsorvezetést illeti, a James Franco-Anne Hathaway párosnál irritálóbb házigazdákat még nem termelt ki a díjszezon, de az egész mutatvány legkínosabb pillanatai kétségkívül ahhoz a jelenethez fűződnek, amikor Franco platinaszőke parókában, pink estélyiben bohóckodott a színen Marilyn Monroe-t idézve, aki eközben kétségkívül forgott a sírjában. Jáj.

Jack Palance fekvőtámaszozik

1992-ben Palance hetvenhárom éves volt, ám még mindig kemény, mint a kád széle – ezt bizonyította a gálán is, amikor megnyervén a legjobb férfi mellékszereplő díját, miközben arról beszélt, hogy miért is nem alkalmaznak idős színészeket Hollywoodban, lenyomott pár félkezes fekvőtámaszt, csak hogy bizonyítsa, képes rá.

Michael Moore-t kifütyülik

Moore 2003-ban a Kóla, puska, sültkrumplival nyert Oscart, és a díj átvételekor cseppet sem finoman kifejtette álláspontját az iraki megszállás kapcsán: „ellenezzük ezt a háborút, Mr. Bush, szégyellje magát” – kiabálta a mikrofonba, mire a közönség súlyosan kifütyülte. Azóta némiképp bátrabban foglalnak állást az elnökük ellen az álomgyári munkások, ugyebár.

Jennifer Lawrence, amint épp olyan, mint bármelyikünk

Nem maradhat ki az a remek pillanat 2013-ból, amikor Jennifer Lawrence – számomra máig érthetetlen módon – megnyerte eddigi egyetlen Oscarját a Napos oldal című filmért. „Legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység” jeligére mind együtt kuncogtunk, amikor Jen a színpadra tartván a fél világ szeme láttára hasalt el a lépcsőn – mindannyiunk közös félelme, valahányszor fel kell mennünk egy pódiumra, lásd diplomaosztó például, hogy ez történik velünk, Lawrence viszont halál lazán vette a dolgot, ezzel letéve az azóta is épülő szomszédlány-imidzsének alapkövét.

Arien Brody lesmárolja Halle Berryt

Csóri Adrian Brody eleve nehéz helyzetben volt, minthogy sokan erősen ellenezték, hogy A zongoristának bármilyen díjat is adjanak, ekkoriban derült ki ugyanis a rendező Roman Polanski gyermekmolesztálási ügye. Brody ennek ellenére – joggal – megnyerte a legjobb színésznek járó díjat, ám lányos zavarában az Oscar-história egyik legbizarrabb pillanatként a díjat átvéve elkapta Halle Berry grabancát, és messze túl hosszan lesmárolta.

Travolta 2.0

Apropó csók. Azt hittük, hogy az Adele Dazeem-ügynél már nem lehet lejjebb, ám John Travolta még ugyanazon a 2015-ös gálán alakított még egy csodásat, amikor nagyon, nagyon bizarr módon megcsipkedte Idina Menzel pofiját – ezúttal sikerült kimondania a nevét – és, mintha ez nem lett volna elég, egy videó is felbukkant, amelyben meglepetésszerűen megsimogatja a frissen anyukává lett Scarlett Johansson hasát, miközben arcon csókolja. Miért?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik