Szórakozás
Budapest, 2013. március 14.
Gundel Takács Gábor, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap műsorvezető-szerkesztője (j) átveszi a Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetést Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől (b) március 15-e, nemzeti ünnepünk alkalmából az Erkel Színházban 2013. március 14-én. Balról Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (b2).
MTI Fotó: Kovács Attila

Gundel Takács Gábor: Ha Párizs nyer, reménytelenné válik Magyarország helyzete

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 02. 23. 13:19

Korábban a témában:

Gundel Takács Gábort kedden nevezték ki a Budapesti Olimpiai Mozgalom szóvivőjének, ahol feladatait társadalmi munkában, fizetés nélkül látja el.

A Táncsics Mihály-díjas újságíró a Szemlélek blognak adott interjújában úgy fogalmazott, hülyét csinálunk magunkból a világ előtt, ha visszalépünk az olimpiai pályázattól. Ekkor még nem tudhatta, hogy a kormány még aznap este visszavonulót fúj.

Gundel Takács a 24.hu megkeresésére szerdán azt nyilatkozta, nem volt tökéletes a szóhasználata, de most sem gondolja másként.

Az olimpiai pályázat a rossz kommunikáción bukott el. Mondhattam volna azt is, hogy nemzetközi presztízsveszteséget szenvedne az ország, de a buszmegállóban várókat, a kocsmában ülő Józsi bácsit másként kell megszólítani. Magyarok közt ideje magyarul beszélni.

Tisztázta, hogy kijelentésével senkit nem akart megbántani és elnézést kért mindenkitől, akinek megsértette az érzékenységét.

Emberek vagyunk, néha hülyét csinálunk magunkból, előfordul. De elhatárolódom attól, hogy bárkit is lehülyéztem volna.

A szóvivő arról is beszélt, szerda este óta a BOM vezetői nem tudtak találkozni, de továbbra is hiszik, hogy az olimpia megvalósítható. Értelmesen és nem minden áron.

Mint mondta, stratégiát kell készíteni, ám ehhez meg kell várni a NOB döntését a 2024-es olimpia rendezési jogáról.

Több forgatókönyv is elképzelhető. Los Angelesnek szurkolunk, mert akkor szinte biztosra vehető, hogy a 2028-as olimpiát európai ország kapja. Ha Párizs lesz a befutó, a következő 2-3 ciklusban kontinentálisan reménytelenné válik a helyzetünk.

Kiemelte, a 2018-as parlamenti választás eredménye is sokat nyom a latban, mert politikai támogatás nélkül az ötkarikás játékok ügye nem működőképes.

Gundel Takács Gábor szerint ha újra pályázunk, népszavazást kell tartani a kérdésről, de abban nem kívánt állást foglalni, hogy fővárosi vagy országos referendum kiírása lenne a helyes.

Ez kényes, nehéz téma.

Annyit azért elárult, mivel több vidéki város is sporteseményeknek adott volna otthont, érdemesnek látná csak az érintett településeken megkérdezni az emberek véleményét, aminek viszont jogi akadályai lehetnek.

Mint ismert, február elején derült ki, hogy Gundel Takács Gábor elhagyja az MTVA-t. Távozását azzal indokolta, hogy az utóbbi időben a szakmai kérdésekben akadtak olyan döntések, amelyekkel már nem tudott egyetérteni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This photo taken on January 29, 2018 shows a student using a computer in an eSports class at the Lanxiang technical school in Jinan, in China's eastern Shandong province.
Most teachers would not be impressed to discover a student playing video games in their class. But at a school in eastern China it is mandatory, part of a drive to train eSport champions and tap into the booming industry. / AFP PHOTO / GREG BAKER / TO GO WITH China-lifestyle-games-esport-education,FEATURE by Ludovic EHRET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.