Szórakozás

Frenreisz Károly: Kezdettől fogva problémáim voltak Tóth Gabi dalával

Habár a hétvégén eldőlt, hogy Pápai Joci képviseli majd Magyarországot a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon, sokan még mindig nem tudtak megbékélni a végeredménnyel. Nagy felháborodást kelltett ugyanis, hogy a zsűri pontozása miatt Tóth Gabi nem került bele abba a négyesbe, akikből a nézők szavazhatták meg a nyertest.

Tóth Vera hosszasan találgatta, hogy a műsor zsűritagjai vajon miért tettek keresztbe testvérének, a rajongók pedig petíciót indítottak annak érdekében, hogy mégis a ‘Hosszú idők‘ mehessen a nemzetközi versenyre.

Emlékeztetőül: A Dal 2017 döntőjében Caramel, Zséda és Both Miklós 4 pontot adtak Tóth Gabinak, Frenreisz Károly azonban nem szerette volna a végső mezőnyben látni az énekesnő dalát, ezért nem is adott neki egyetlen pontot sem. Most elárulta, hogy miért.

Nekem a dallal kezdettől fogva problémáim voltak. Igyekeztem pártatlanul zsűrizni, és a saját véleményemnek hangot adni. Meg is említettem zsűrizés közben, hogy a Gabi által beígért magyar népzene felé indulás helyett egy meghatározhatatlan stílust kaptunk… Erős utánérzéseim vannak nemcsak a dallal, hanem a színpadi megjelenéssel is…

– mondta a Borsnak Frenreisz, aki szerint mindenkinek számolnia kéne egy versenyen azzal, hogy nem ő lesz a győztes.

Hozzá kell tennem, hogy a döntőig kizárólag Gabi zsenialitása, és az iránta érzett határtalan elismerésünk repítette. Ahogy említettem, én őt az egyik legjobb énekesnőnek tartom, nagyon szeretem a hang­színét, az énekstílusát. A petícióval kapcsolatban: én ebben nem akarok állást foglalni, de azt hiszem, ha valaki elindul egy versenyen, akkor számolnia kell azzal, hogy nem nyer. Ha ezt valaki előre nem tisztázza magában, akkor inkább ne induljon. Ez a hozzáállás nekem egy kicsit erőszakosnak tűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik